Tradera Nyheter

Fynden i garderoben som är värda mest

Vintage pälsar, kavajer och glittrande stenar.
Här är fem garderobsfynd som kan vara värda mycket mer än du förväntat dig.
Så gräv igenom garderoben och töm byrålådorna – kanske du hittar något plagg som du kan lägga upp till försäljning?

Snart är det dags att ge garderoben en ordentlig vårstädning, men varför inte smygstarta redan nu? I många hem gömmer sig plagg och accessoarer som är värda betydligt mycket mer än vad man vid första anblick kan tro.

Vi har listat fem av de bästa garderobsfynden just nu.

Pälsen

Kanske fick du ärva en av din mormor eller från en glamourös moster? En bortglömd pälskappa finns gömd längst bak i förvånansvärt många svenska garderober. Kanske har den hamnat i skymundan för att den var känts lite för mycket som ett statement – att bära en fluffig kappa kräver en viss nivå av sass.

De senaste åren har både päls och fuskpäls varit ett stilsäkert val och när allt fler väljer bort nyproducerad päls är begagnade exemplar en klok investering. Det är helt klart dags att plocka fram din gamla pärla och lägga ut den till försäljning; en välvårdad vintage päls – äkta eller ej – har alltid ett andrahandsvärde.

Spana in det heta utbudet av pälsar på Tradera just nu.

Kavaj

Du vet den där kavajen du bara använde på ett bröllop och inte haft på dig sedan dess? Låt den inte hänga ensam och sorgsen i garderoben när det kan få ett helt nytt liv hos någon annan. Just nu finns det flera stiliga och kvalitativa varianter på Tradera: en Lindeberg kavaj i alpacka, en rosa från klassiska Busnel och en blommig modell av H&M x Erdem för att nämna några.

En bra, välsydd kavaj förlorar mycket lite i värde under åren och är faktiskt ett krav i var man och kvinnas garderob.

Vilken kavaj har du gömd hemma? Kolla priserna på alla olika varianter här.

Skinnjacka

Ända sedan Marlon Brando i The Wild One gjorde den till ett måste för bad boys i hela västvärlden har skinnjackan haft en permanent rebell-stämpel. En klassiker som de flesta av oss någon gång ägt, men kanske den gamla jackan du köpte för tio år sedan inte känns helt rätt längre? Marknaden för skinnjackor är omättlig, det här är ett plagg som helt enkelt aldrig blir omodernt.

Du borde faktiskt inte bara lägga upp din egen jacka till försäljning, utan uppgradera till en ny modell: som den här western-inspirerade Levi’s jackan med fransar eller den här klassiska mc-modellen. För who are we kidding? Alla behöver en bra skinnjacka i garderoben.

Vilken stil gillar du på skinnjackan? Här kan du botanisera och hitta din favorit.

Bärnsten

Älskad av chica kulturtanter och excentriska aktriser i århundraden – bärnstenen med sin djupa varma färg är klenod som hamnat något i skymundan. Trots att bärnstenshalsbandet legat nedbäddad i smyckeskrinet i flera år har det inte minskat i dignitet. Denna vackra om än något bortglömda sten kan vara värd betydligt mycket mer än du tror.

Dessutom är vi helt övertygade om att bärnstenssmycken kommer göra en strålande comeback inom någon säsong eller två. Du hörde det här först.

Vilka klassiker som du bara måste se. Kolla in alla bilderna på bärnstenssmyckena här.

Vinterjacka

Att köpa vinterjacka är SVÅRT. Den ska vara varm, skön och helst inte få en att se ut som en förvuxen marshmallow. Kändes modellen du köpte på nätet inte helt rätt när den kom hem? Eller var jackan du köpte rea inte helt rätt ändå? Räds icke!

På Tradera finns mängder av kvalitetsjackor till salu. Du kan både sälja din egen jacka till en lyckligt lottad köpare och hitta den perfekta modellen till dig själv. Som den här svarta Holliesjackan eller varför inte bli snyggast i backen i ett skidställ från Fjällräven?

Relaterade produkter