Tradera Nyheter

”Går att göra riktiga fynd på andrahandsmarknaden”

Regn, blötsnö eller djupsnö.
Barn älskar att ge sig ut på upptäcktsfärd i det okända och det blöta.
Då är det ditt jobb att se till att de håller sig torra om fötterna.
Experten Sheila Arnell ger dig tipsen på hur du kan fynda de bästa barnskorna i vinter!

SPANA. IN ALLA VINTERKÄNGOR FÖR BARN!

Förskolor och skolor ser till att våra barn är utomhus så mycket som möjligt. Frisk luft ger mer energi och gladare barn. Men det kan också ge barnen blöta fötter om de inte har rätt skor.

Vi pratade med en expert när det gäller barnkläder och skor – Sheila Arnell, 29. Hon driver barnplaggsguiden.se och har själv sett till att hennes två barn alltid haft torra fötter.

– Det finns många bra skor för barn, men också ett antal som inte riktigt håller måttet, förklarar Sheila.

– Men det går att göra riktiga fynd på andrahandsmarknaden.

Listan – heta fynden som kan få dig att spara flera hundralappar!

Vad ska man då som förälder se upp för?

– Jag höjer ett varningen finger för alltför slitna skor om man handlar second hand. Är de för slitna så kan det skyddande membranet vara trasigt så att det läcker in.

Vad jagar du just nu till barnen? Hitta dina nästa fynd här!

”Har gjort misstaget själv”

Dessutom är det ibland problem med storlekarna på skor. Alla skotillverkare har sina speciella storlekar och en storlek 30 för ett märke behöver inte riktigt vara lika stor eller lika liten hos ett annat märke.

– Precis. Därför ska du se till att mäta ditt barns fot innan och sedan be om att få innermåttet i skorna som du är intresserad av. Grundregeln är att du ska ta storleken på ditt barns fot i centimeter och sedan lägga på 1,5-2 centimeter i vinterskorna. Då brukar det funka bra med extrastrumpor, förklarar Sheila.

– Annars kan man lätt göra felköp och tro att ”det är klart att han/hon har storlek 28”. Jag har gjort det misstaget själv, erkänner hon.

KOLLA IN SÖTCHOCKEN: Kängorna som får dig att smälta!

Ett annat tips är att prova skorna i butik eller liknande innan så att du vet hur märket är rent bekvämlighetsmässigt. Funkar de för just ditt barns fot, är de breda eller smala i formen och så vidare.

Men vilka märken ska man då satsa på? Vi lät Sheila Arnell lista sina tre favoriter

1. Kavat

– Mina barn har haft Kavat i alla år och de tillverkar jättebra skor. Jag har försökt att byta till andra märken, men det slutar alltid att jag går tillbaka till Kavat.

2. Viking

– En klassiker med många bra alternativ.

3. Superfit

– Jag gillar deras skor som står emot mycket och verkar ha skön passform.

Om du ändå är ute och letar efter skor till ditt barn på Tradera så kan du passa på att fynda annat som hör vintern till för det finns många sköna hundralappar att spara på rätt prylar.

– Absolut. Passa på att fynda skidställ och sånt som man kanske inte använder under så lång tid. Rent säsongsbetonat. Det är ett bra tips. Skidor, skridskor och andra saker som kostar mycket pengar kan man hitta billigt på Tradera, avslutar Sheila.

För skidställ

För skridskor

För skidor

För snowboard

Relaterade produkter