Tradera Nyheter

Globala listan: De 20 hetaste svenska klädmärkena just nu

De internationella modebloggarna har blickarna riktade mot Sverige. Bakom ”the new Nordic wave” ligger en rad svenska klädföretag. Se topplistan från inflytelserika sajten Highsnobiety. 16 av de hetaste märkena hittar du på Tradera just nu.

Svenskt mode håller fortsatt sin starka ställning på den internationella scenen. En av de mest inflytelserika modebloggarna just nu är David Fischer. På sin sajt Highsnobiety har han listat de 20 hetaste svenska klädmärkena just nu. Av dem är hela 16 representerade med annonser på Tradera – klicka på länkarna i listan nedan! 
Highsnobiety konstaterar att Sverige, trots sin lilla befolkning, har en enorm inverkan på det globala modet.
”Nationen är full av passionerade tänkare som arbetar för att upprätthålla och respektera landets samlade design-arv. Samtidigt strävar de efter vara innovativa på sitt eget sätt”, skriver Highsnobiety om Sverige.

Sajten slår fast att kompakta storstäder som Stockholm och Göteborg har visat sig vara utmärkta inkubatorer för att utveckla mogna koncept, som sedan kan gå på export. Som exempel på varumärken bakom begreppet ”the new Nordic wave” nämner Highsnobiety bland andra Acne Studios. Företaget erbjuder inte bara åtråvärda produkter – de vet även hur man kommunicerar ut varorna globalt. I dag har Acne flaggskeppsbutiker i Paris, London, New York, Los Angeles, Tokyo och Berlin.

På topp 20-listan finns relativt nya spelare, exempelvis skomärket Eytys som etablerade i Stockholm 2013. Men även anrika klassiker som Fjällräven, med startår 1960 – eller för all del Hestra, som har tillverkat handskar sedan 1936. Äldst är dock Tretorn. Företaget grundades i Helsingborg 1891, och efter mer än ett sekel är deras gummistövlar superheta.
De 20 företagen representerar en bred produktkatalog. Från Triwa, som producerar klockor och solglasögon för en mode- och miljömedveten publik – till Stutterheim, vars trendiga regnkläder numreras av sömmerskan för att säkerställa kvalitén. Nedan hittar du de trendiga märkena med en prislapp som är vänligare mot plånboken.

De hetaste 20 svenska klädmärkena enligt Highsnobiety:

Relaterade produkter