Tradera Nyheter

Guiden: Så blir du snyggast i höst – kombon du måste undvika

Rätt skor med rätt byxor kan skapa den perfekta looken. Här är kombinationerna du ska satsa på – och valen du ska undvika för att vara snyggast i höst. – Köp aldrig för framtiden utan satsa på plagg som passar din egen stil och kroppsform, säger stilexperten Katarina Althin.

Fem snygga plagg som du kan kombinera i höst:
Tidlösa pumps i svart skinn
Converse-skor för 51 kronor
Kostymbyxor från Filippa K
Snygga lårhöga stövlarna
Stickad tröja

I affären ser byxorna ut som ditt drömplagg men på festen passar de inte alls. Vi kan veta anledningen till misslyckandet. Många tänker nämligen inte på att kombinera sina skor med byxorna – något som kan leda till att din stil inte blir som du tänkt dig. Vi har pratat med Katarina Althin , stilexpert och bloggare på Stilexperten.mabra.com. Hon menar att det finns några fundamentala punkter att tänka på när man väljer outfit.

– Det finns tre saker man ska titta på, stilen klacken och detaljerna. För det första ska stilen på skon hänga ihop med byxan och resten av kläderna. Har du en business-stil ska du till exempel inte ha några övriga plagg som signalerar fritid. Tittar vi på klacken måste man alltid se över byxlängden. Tänk så här – ju smalare byxben desto högre klack. När det kommer till detaljer måste man se över helheten. Ögat fastnar alltid för detaljer och ibland kan det bli en krock om man har alldeles för mycket saker som sticker ut. Mitt tips är att tänka på var man vill sätta fokus. Här finns egentligen inget rätt eller fel, säger hon.

Vad köper du helst i höst? Kolla in urvalet nedan!

Nya skor

Nya byxor

Nya tröjor

”Vanligaste misstaget”

Katarina Alhtin menar att det finns några utmärkande trender just nu i Sverige. Metallic-skorna är fortfarande heta samtidigt som sneakers fortfarande är okej att kombinera med kavaj och jeans. Även pumps, som är lite mer fyrkantiga framtill, är populära. Trots trenderna – enligt Althin är det väldigt viktigt att satsa på kläder som passar just dig.

– Det vanligaste misstaget jag ser är att man köper kläder för framtiden eller för ett tillfälle långt fram i tiden. Många går även i rea-fällan och slår till på ett plagg bara för att det är billigt. Satsa alltid på kläder som passar din egen stil och kroppsform och framhäv det som du är stolt över på din kropp, säger hon.

Så ska du kombinera byxor och skor – här är tre varianter som fungerar:

• Boyfriendjeans med pumps:

”Här handlar allt om proportion. För att undvika att man ser för stor ut går det att addera längd med ett bar snygga klackar. Den motverkar bredden och skapar en snygg kombination”.
Här är ett par tidlösa pumps i svart skinn. Pris? 110 kronor – se dem här!

• Sneakers och kostymbyxor:

”Numera har kostymbyxor kommit att bli slappare än de traditionella. De passar väldigt bra till sneakers. En sak att tänka på är att inte välja skor som är allt för sportiga. På kontoret passar det bättre med skor som har lite snyggare finish”.
Kolla in de här snygga Converse-skorna som just nu bara kostar 51 kronor!
Coola kostymbyxor från Filippa K för 100 kronor. Passar de dig?

• Lårhöga stövlar med stickad tröja och leggings eller stuprörsjeans:

”En perfekt kombination där du återigen kombinerar stort med rakare tightare former”.
De här lårhöga stövlarna är riktigt snygga – och inte speciellt dyra. Se dem här!
Eller spana in den här stickade tröjan!

• Kombinationerna du ska undvika:

”Det vanligaste misstaget är att kombinera baggy med baggy eller tvärtom. Mixen mellan smått och stort gör din stil mer intressant”.

Vad vill du helst köpa just nu? Leta bland tusentals objekt på Tradera här nedan:

Kläder

Skor

Byxor

Relaterade produkter