Tradera Nyheter

Här är designerplaggen som skapar rusning på Tradera

H&M:s designersläpp skapar hysteri i modesverige. Och de som säljer plaggen på Tradera kan räkna med att tjäna tusenlappar. ”Det finns ett oerhört sug efter designerplagg i begränsad upplaga”, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

Kolla in hetaste H&M och Kenzos designerkollektion:
Kjol i siden
Collagetröjor
Finöverdel
Blus
Jacka
T-shirt

Det finns få saker som får Tradera att gå igång som märkeskläder och designersläpp. När H&M lanserade en kollektion i samarbete med modehuset Balmain resulterade det både i ringlade köer utanför butikerna och över 2 000 auktioner på Tradera. Många av plaggen såldes för rekordsummor, i snitt låg slutpriset per auktion på 1 550 kronor vilket var en fördubbling mot tidigare samarbeten.

”Finns ett oerhört sug”

– Trenden är tydlig. Det finns ett oerhört sug efter designerplagg i begränsad upplaga. Många av våra kunder bor inte I storstäderna och tack vare Tradera får de möjlighet att ta del av dessa eftertraktade plagg, säger Sofia Hagelin, presschef Tradera.

”Räkna med rusning”

Vilket märke designersamarbete ger då mest pengar? Enligt Traderas statistik är det Balmain, följt av Isabel Marant, Marni och Alexander Wang som har högst snittpriser. Frågan är dock hur länge Balmain får vara nummer ett. Den 3 november släppte H&M sin nya designerkollektion i samarbete med Kenzo. Och räkna med rusning – både i butiker och på Tradera. Redan under helgen har flera plagg dykt upp på Tradera. Kolla in några av de populäraste nedan:

Kjol i siden
Collagetröjor
Finöverdel
Blus
Jacka
T-shirt

Statistik från Tradera för de senaste fyra designsamarbetena:

• MARNI

Antal auktioner på Tradera: 1186

Högsta pris på Tradera: 2600 kr

Genomsnittligt pris per auktion: 741 kr

• ISABEL MARANT:

Antal auktioner på Tradera: 789

Högsta pris på Tradera: 3200 kr

Genomsnittligt pris per auktion: 962 kr

• ALEXANDER WANG

Antal auktioner på Tradera: 798

Högsta pris på Tradera: 3250 kr

Genomsnittligt pris per auktion: 666 kr

• BALMAIN

Antal auktioner på Tradera: 2118

Högsta pris på Tradera: 14 500 kr

Genomsnittligt pris per auktion: 1550 kr

Relaterade produkter