Tradera Nyheter

Heta listan: Solbrillorna som ger dig habegär

Vår – äntligen får du plocka fram dina solbrillor. Men det kan hända att tiden har sprungit ifrån paren du har i byrålådan. Här är modellerna som är heta 2017.

Solbrillorna som du inte får missa. Välj och vraka här – och spana in det massiva utbudet.

Runt om i Sverige innebär april premiär för uteserveringarna – och en av de bästa aspekterna med att fika under bar himmel är att man får visa upp sina solbrillor.

En av vårens tydligaste trender är rundade solglasögon. Vi pratar inte om den cirkelformade modell som bars av 60-talets rödgardister, utan om brillorna som var stekheta på 20- och 30-talet. Här är de i en klassisk look med sköldpaddskal. Pastellfärgade bågar är helt rätt 2017 – så här kan det se ut på den runda modellen.

Lanserades på 30-talet

Pilotbrillorna är fortsatt ett stabilt val, och här får det gärna vara färgade glas exempelvis gröna eller rosa. Du förknippar kanske de gula brillorna med sexförbrytare och krypskyttar, men släpp tanken. I vår kommer alla på Manhattan se världen i gult. Även spegelglas är helt rätt 2017 – varför inte blåfärgade, eller guldspeglar?

Kolla in de här brillorna som ger dig lite av varje.

Den mest klassiska pilotmodellen är Ray-Bans ”Aviator”. Glasögonen med en tunn metallbåge utvecklades lanserades redan 1936, just för USA:s stridspiloter. Under andra världskriget paraderade Douglas MacArthur, befälhavare för Stilla Havet, runt iklädd pilotglasögonen – och hans coola look i journalfilmerna väckte habegär.

Under 70- och 80-taken bars modellen fram av artister och filmer, men på 90-talet tappade pilotbrillorna mark. Men sedan 2000-talet är de tillbaka, och känns väldigt rätt just nu.

Här ser du originalversionen, som fortfarande känns rätt.

Gillas av modehusen

Ett säkert gammalt kort i vår är ”Wayfarer”. Här kan du se hur de klassiska glasögonen ser ut. Ray-Ban lanserade modellen 1952, och de blev populära bland Hollywoodikoner och rockstjärnor under 50- och 60-talet. Tack vare en rad smarta produktplaceringar i 80-talsfilmer fick brillorna ett förlängt liv in i årtiondet. Det var först under 90- och 2000-talet som Wayfarer tappade i popularitet. Men modellen fick ett rejält uppsving igen efter tv-serien Mad Men. Och sedan 2012 säljer Wayfarer bättre än Aviator-glasögonen – som är Ray-Bans andra stapelvara.

En annan look som modehusen gillar just nu är glasögon med en rak överdel. Några säkra kort på uteserveringen är de här brillorna från Armani – eller de här från Ribban. För finsmakaren finns de här strama glasögonen från The Local Firm.

Se alla bilderna och spana in alla solbrillor här. Vilket par blir din absoluta favorit?

Relaterade produkter