Tradera Nyheter

Heta tipsen: Så fyndar du din basgarderob

Med en snygg stil kommer man långt i livet.
”Men det är så dyrt att klä sig fint”, tänker du kanske då?
Nej, det behöver det inte vara. Genom att matcha rätt och ha en bra basgarderob kan du komma långt.
Fyndar du plaggen på Tradera blir det dessutom betydligt billigare än i butikerna.

Att vara välklädd och se bra ut är något som är viktigt för de flesta. Förutom att man alltid blir på bättre humör när men ser bra ut så ger ett respektabelt yttre även andra fördelar.

I sammanhang som rör allt från arbetsintervjun till möten med kollegor och utekvällar så ger du ett mer vettigt intryck om du klär dig väl. Det behöver varken vara särskilt dyrt eller komplicerat att klä sig bra om man har en gedigen basgarderob.

Vill du veta hur man skaffar den? Då ska du läsa vidare i den här artikeln.

Grundtanken i en basgarderob är att införskaffa plagg som är tidlösa, enkla att matcha med varandra och som kan hålla under en lång tid. Det är ett konsumtionstänk som är såväl miljömedvetet som klokt för plånboken. Har man en bra basgarderob kan man sedan krydda den med lite mer säsongbetonade plagg, som man efter hand säljer av för att ersätta med annat när man tröttnat på dem. Basgarderoben är precis som det låter – basen, grunden, i hur du klär dig.

1. Oxfordskjorta

En vit oxfordskjorta är ett av de stiligaste plaggen som finns där ute. Gärna en med button down-krage. Givetvis går det efter hand att addera till andra färger men en vit bör finnas i var mans garderob. Den passar perfekt tillsammans med ett par jeans för utekvällen, eller med ett par chinos på kontoret och det fenomenala är att du dessutom kan packa ner den på semestern och bära den ledigt till ett par shorts.

Kolla in alla Oxfordskjortor här – vilken passar dig?

2. Stickad tröja

En snygg stickad tröja ger ett välklätt intryck och kan bäras med såväl skjorta som t-shirt under. Det passar lika bra till chinos som jeans och kan även bäras under kavaj när det börjar bli lite kyligare.

Hitta en tröja med rund krage, dessa är absolut snyggast och mest mångsidiga. Du kan även införskaffa en tröja med polokrage för att variera stilen ytterligare.

Spana in utbudet på alla stickade tröjor här.

3. Vita sneakers

Ett par vita sneakers är givet i garderoben. Den kanske mest rekommenderade modellen när det kommer till vita sneakers är troligtvis adidas Stan Smith och det är enkelt att förstå varför. De är avskalade och snygga, vilket gör att de uppfyller kraven som ställs på ett par vita sneakers.

Men det finns även andra modeller att testa. Common Projects gör ruskigt bra sneakers med en hög kvalitet i materialet och andas verkligen lyx. Priset blir lite högre men det kan det vara värt.

Vill man fynda lite billigare modeller så finns Reebok Classics.

4. Kavaj

En ofodrad kavaj är ett givet plagg i garderoben. Kan användas på kontoret, festen och även som ytterplagg under varmare årstider.  En mörkblå eller grå är enkla att matcha och för lite mer högtidliga tillfällen är en svart given.

Fynda den här italienska kavajen som kostar 8 000 kronor i nypris men just nu ligger på drygt hundra kronor i budgivningen. Eller den här supersnygga hela kostymen från anrika Hugo Boss. Det går lika bra att använda den som full kostym, som att bära byxor och kavaj var för sig.

Hitta ditt nästa kavaj-fynd här.

5. Sweatshirt

En enfärgad sweatshirt i exempelvis grått eller mörkblått är helt givet i garderoben. Det är ett minimum att ha en eller två. Att experimentera med andra färger är givetvis kul men det här är grunden. Bärs ovanpå skjorta eller t-shirt, till såväl jeans som chinos och kan vara riktigt snyggt med ett par shorts och sneakers.

Plagget som är givet i garderoben – kolla alla varianter här.

6. Mörkblå jeans

Ett par välsittande blåa jeans är ett av de viktigaste plaggen du kan ha. Vi svenskar älskar våra jeans och använder dem i många fall dagligen. En vit t-shirt eller tidigare nämnda Oxfordskjorta är riktigt snyggt med ett par mörkblå jeans. Därför är det smart att skaffa ett eller flera par som man verkligen gillar.

Har du sedan innan en modell som du klär bra i så är det bara att leta upp den på Tradera och klicka hem den till ett betydligt billigare pris än vad du får ge i affären.

Fynda dina jeansfavoriter här.

7. Handsydda skor

Skorna är ett plagg där mångas blickar faller först i mötet med andra människor och det säger en hel del om personen som bär dem. Att därför lägga krut på ett par riktigt högkvalitativa skor som du sedan vårdar med kärlek är en investering över tid, som du kommer ha stor glädje av.

Varför inte satsa på ett snygga bruna brogues? Britterna kan sina handsydda skor, så att leta efter engelska märken är klokt.

Exklusiva Crockett & Jones gör fenomenala skor vilket speglas av priset men genom att fynda ett par på Tradera kan man dra ner utgiften rejält.

Även Loake 1880 som i över 130 år skapat några av världens bästa läderskor vet vad de sysslar med.

Relaterade produkter