Tradera Nyheter

Hitta rätt stil för ditt jobb

Att klä sig rätt på jobbet blir allt viktigare. Och det finns många stilar att välja på – här är plaggen som passar just ditt arbete. Kolla in stilexpertens bästa råd.

Kolla in bästa kontorskläderna:
Snygg vintage-kavaj
Elegant handväska
Unik polotröja
Svarta chinos
Söt topp

Har du rätt stil för ditt jobb? Om du vill göra karriär är det viktigt att klä sig rätt, menar Katarina Althin, stilexpert och bloggare på Stilexperten.mabra.com. Men vilka plagg du bör satsa på skiljer rejält beroende på vad du jobbar med.
– En del arbeten kräver striktare klädsel medan det fungerar att bära ledigare plagg på andra jobb. Det viktigaste är att vara konsekvent i sin stil. Det mest grundläggande tipset är att gå hela vägen och inte kombinera ledigt med finare plagg. Att köra en sportjacka ovanpå kostym är ett vanligt misstag, säger hon.

Vilka kläder passar då just ditt jobb och vilka misstag ska du undvika? Här är Katarina Althins bästa tips för hur du klär dig rätt på ditt jobb.

Strikt: Om du jobbar på bank, är jurist eller som utesäljare:

”Här bör du klä dig striktare. Kostym för killar, en välstruken skjorta och ett snyggt bälta passar perfekt”.
Kolla in den här kostymen från Zara – perfekt för kontoret
”För kvinnor är klänning, kavaj och lite mer fyrkantiga handväskor jättebra. Och hellre ett stort smycke än många små om du vill arbeta med detaljer”.

Mittemellan: Om du jobbar med ekonomi, inom kundservice, innesäljare eller programmerare:

”Här finns utrymme för att stilkrocka och kombinera en snygg udda kavall med ett par tuffa jeans”.
Kolla in den här vita kavajen eller dessa coola jeans!
”Jeans med polotröja och en Chanel-inspirerad jacka fungerar också. För män rekommenderar jag chinos, button-downskjortor och club blazers”.

Ledigt: Om du jobbar som lärare, på kontor, förskola, eller programmerare:

”Här kan du ta ut svängarna mer, med mönster och färger som du tycker om. Det finns egentligen inte några regler. Men just nu funkar ett par snygga jeans med en pikétröja eller någonting stickat väldigt bra. Tjejer kan med fördel bära jeans, en snygg topp och gärna toppa sin outfit med en cool scarf”.
Kolla in den här toppen eller den här fina scarfen

Det här ska du undvika:

• Kombinera inte ledigt med finare plagg och tvärtom. En sportjacka ovanpå en kostym funkar inte, lika en regnjacka över en fin dräkt.

• Ha inte för många detaljer, speciellt om du är chef eller har mycket ansvar. Det kan ta fokus från dig som ledare.

• Var hel och ren – en ostruken skjorta eller en fläck kan förstöra den perfekta stilen.

Relaterade produkter