Tradera Nyheter

Hon fyndar märkeskläder och tänker samtidigt på mijön

Solglasögon, sneakers och sommarplagg. De är, enligt moderedaktören Lisa Corneliusson, heta mode-måsten just nu. På Tradera Trend tipsar hon om sina egna favoritannonser på sajten. – Det är lättare att hitta egna, unika grejer om man satsar på second hand, säger den 32-årige modeprofilen, som fyndar märkeskläder samtidigt som hon tänker på miljön.

Letar du efter schyssta plagg till sommaren och vill samtidigt ha något unikt? Då ska du klicka in på Tradera Trend. Där tipsar Lisa Corneliusson och Emma Elwin om sina egna favoritannonser.
De två modeprofilerna har båda en bakgrund inom svenska modemagasinsvärlden. Förra året längtade de efter ett nytt projekt och bestämde sig för att slå sina kloka huvuden ihop. Resultatet blev Make it last – en modesajt med hållbarhetsfokus – som uppmärksammar mer hållbara material, bättre produktionsvillkor, tidlös design, second hand och vintage, skräddarsytt eller made to measure.Vad är du ute efter?
* Sneakers
* Skjortor* Klänningar* Byxor

Klicka här – och hitta schyssta second hand-plagg

Värda att satsa på

Nu tipsar Lisa och Emma även om sina favoritannonser på Tradera Trend. Där kan alla fashonistor gå in och hitta plagg och accessoarer som är värda att satsa på.
Vi väljer ut det vi tycker förtjänar extra uppmärksamhet och som är bra köp. Vi förespråkar second hand eftersom det i bästa fall bromsar det bisarra tempo som nyproduktionen sker i idag. Allt för att förlänga ett plaggs livslängd, säger Lisa Corneliusson.Vilka annonser fastnar ni för?
– I regel tidlös, ofta svensk, design. Sådant som tål en andra eller tredje ägare, och som inte är för säsongsbetonat.

Klicka här – och kolla in alla schyssta plaggen på Tradera Trend

Unika grejer

Varför ska man handla second hand?
– Jag tycker alltid man ska hitta sina egna skäl. Men jag gör det för att jag inte vill bidra allt för mycket till det hysteriska tempot som modeindustrin rusar i idag. Det är också lättare att hitta egna, unika grejer second hand. Det ger en anledning att utforska och utveckla sin egen stil istället för att ha skygglapparna på och bara plocka det trendigaste.Vilka är dina egna bästa Tradera-fynd?
– Jag samlar på gamla Prada-skor, och hittade ett par superfina, ganska ovanliga, förra veckan. Jag använder i princip inga andra klackar, så för mig är det en bra investering. Jag kan inte låta bli att tänka på den förra ägaren – typ wow, var köpte hon dessa, vilken grym stil hon måste ha, vem är hon?, säger Lisa Corneliusson.

Klicka här – och kolla in alla schyssta plaggen på Tradera Trend

Relaterade produkter