Tradera Nyheter

Kändisauktionen som drog in över 260 000 kronor

En heldag med Bianca Ingrosso som praktikant och en stadig slant till välgörenhet.
Det blev resultatet efter jätteauktionen med 760 bud.
Spana in den galna summan som kändisauktionen drog in.

Kolla in annonsen som skapade budkrig på Tradera.

Hela 260 700 kronor drogs in till välgörenhet när en heldag med en av landets största influencers, Bianca Ingrosso, auktionerades ut på Tradera. Bianca Ingrosso har blivit ett välkänt ansikte i tv-rutan efter supersuccén Wahlgrens värld där man får följa hennes familj som bland annat består av hennes mamma, artisten Pernilla Wahlgren och hennes bror Benjamin. Bianca Ingrosso kan även stoltsera med en andraplats i Let’s Dance och medverkan i Talangjuryn 2018.

Vid sidan av sina tv-framträdande driver hon tillsammans med Alice Stenlöf podcasten Alice & Bianca och har dessutom en Instagram med över 705 000 följare.

45 000 har redan sett den – kolla in annonsen alla snackar om

Hade Biancas följare bestämt sig för att starta ett land hade det blivit världens 164:e största land efter Guyana och varit större än både Montenegro och Malta. Bara en sådan sak visar vilket stort inflytande hon har, vilket kan vara en av anledningarna till att auktionen på en heldag med henne nådde så högt slutpris.

Genom podcasten Äckligt startades en insamling till förmån för Måns Zelmerlöw och Jonas Björkmans välgörenhetsorganisation ZB Foundation. I potten för auktionen låg en heldag med Bianca Ingrosso som praktikant för ett företag.

Fick 760 bud

I auktionen utlovades det att Bianca kunde få företagets sociala medier att gå från 0 till 30 000 följare på under en timme, dessutom framhävdes hennes galna papperskopieringsfärdigheter och briljanta förmåga att hålla i stora möten. Dessvärre varnade man för att Bianca varken kan koka kaffe eller komma ihåg koder till kassaskåp. Vi kan väl med det i åtanke konstatera att även solen har fläckar.

Bevisligen brydde sig inte vinnaren ExploriaCenter om att Bianca inte kan leverera en god kopp java eller göra hjärtmönstrade espressos. Efter en intensiv budgivning som uppgick i hela 760 bud från 19 olika budgivare så tog Europas största nöjescenter och Sveriges största lekland hem vinsten. Auktionen sågs av mer än 45 000 människor och slutnotan landade alltså på 260 700 kronor.

Det är en rejäl summa som nu kommer till nytta för ZB Foundations arbete att skapa en bättre framtid för utsatta barn och ungdomar i Etiopien, Kenya, Sydafrika och Uganda.

Annonsen som 45 000 personer har besökt – kolla in den här.

Relaterade produkter