Tradera Nyheter

Kändisen tipsar: Det ska du tänka på när du fyndar

Videobloggerskan Therese Lindgren är en riktig proffsfyndare.
Hon älskar att köpa och sälja prylar på auktionssajten Tradera. – Varannan månad brukar jag ha en super-utrensning i min garderob och göra mig av med allt jag inte använder, säger hon.

Över 2,4 miljoner – så många köper och säljer allt mellan himmel och jord på Nordens största marknadsplats Tradera.
En av dem som har upptäckt det smarta sättet att tjäna extra pengar på är Therese Lindgren – den omåttligt populära svenska videobloggerskan med över 113 000 prenumeranter.Här delar hon med sig av sina bästa Tradera-tips för att du ska göra succé på auktionssajten.

Vad är du på jakt efter? Här hittar du hela utbudet av tjejkläder

Se hela listan med hennes bästa tips:

1. Sätt ditt tak

När du hittar något du vill ha, bestäm dig för hur mycket prylen är värd redan innan auktionen börjar. Fundera över hur mycket du hade köpt den för i affären – och glöm inte att räkna in fraktpriset. Om du hittar en jacka som du tycker är värd 300 kronor och frakten kostar 50 kronor så ska du till exempel buda max 250 kronor. ”Det är jättelätt att bjuda tio kronor till mot slutet av auktionen. Och så blir det 310, 320 och så vidare… Och snart är priset uppe i dubbelt så mycket som du hade tänkt.”

2. Använd appen

Traderas app är perfekt att använda både när du ska köpa och sälja något på auktionssajten. ” Appen uppdateras hela tiden och det är superenkelt att buda och köpa saker direkt i telefonen”.

Klicka här – och ladda ner appen

3. Lägg udda maxbud

Gå mot strömmen och undvik jämna bud såsom 50 eller 100 kronor. ”Jag lägger alltid udda bud, till exempel 12 eller 18 kronor. Tänk om någon budar 50 kronor och du 52 kronor, då vinner du.”

4. Om du verkligen vill ha något – dra ut på det

Låt bli att lägga bud om du hittar något du verkligen vill ha – det kan trissa igång auktionen. ”I stället ställer jag klockan och när det är ett par minuter kvar av auktionen springer jag till datorn och budar massor. Det är inte så många som ställer klockan så chansen att vinna är stor.”

5. Om du vill ”slöbuda” – ta det lugnt

Hittar du något du vill ha men samtidigt klarar dig utan, så ta det lugnt. ”Om en snygg halsduk läggs ut för tre kronor tänker jag att om jag får den för 100 kronor är det ett fynd. Jag räknar in fraktkostnaden och lägger kanske 52. Sedan behöver jag inte göra mer. Om jag vinner budgivningen skickar Tradera ändå ett mail och jag har gjort ett fynd. Annars vann någon annan, helt enkelt.”I sin Youtubefilm listar hon fem viktiga saker att tänka på när du ska fynda på Tradera.


Vad är du på jakt efter? Här hittar du hela utbudet av tjejkläder

Relaterade produkter