Tradera Nyheter

Kläderna från din mammas garderob – som gör comeback

För 40 år sedan var det här det hetaste du kunde ha. Nu här retro-kläderna tillbaka. Här är kläderna från din mammas garderob som gör comeback 2016.

Vad är du intresserad av? Spana in utbudet på Tradera här:

Blusar och kjolar

Byxdress

Jeans

T-shirts

Du behöver inte springa runt i dyra butiker för att hitta det senaste inom mode. I år är det hetaste än någonsin att bära retro. Och många av de coolaste plaggen kan du hitta – i din mammas garderob. Kläder från 60, 70 och 80-talet är nämligen har nämligen gjort storstilad comeback 2016. Och många av kläderna går att köpa för en spottstyver på auktionssajten Tradera. Nedan listar vi fem av de coolaste retrokläderna som din mamma älskade att bära.

Spetsblus:

Sugen på att kolla hur blusar ska se ut 2016? Titta igenom din gamla vinyl-samling.På 60 och 70-talet hade alla coola hippies i Kalifornien en spetsblus, oftast vit. Nu är plagget tillbaka och går att kombinera med det mest. Ett par slitna jeans är ett bra exempel.

Kolla in blusarna på Tradera just nu här.

Byxdressen:

De kan vara långa eller korta, i denim eller färgglada. Byxdräkten är något som alltid funkar. Även overallen och snickarbyxorna, som gjorde en smyg-comeback på 90-talet, ses allt oftare bland våra modegurus och har kommit att bli ett självklart val för de som vill sticka ut.

Vilken är din favorit? Här är byxdressarna 2016

Högt skurna jeans:

För tio år sedan kanske du skämdes när din mamma plockade fram ett bar ljusa högt skurna jeans ur garderoben. Nu ber du henne att få låna dem. 2016 är det hetare än någonsin med plagget – och du behöver inte köpa ett par nya för att vara moderiktigt. Det finns rejält med fynd att hitta på Tradera.

Här finns jeans-klassikerna på Tradera.

T-shirt med roliga tryck:

Att kombinera ett par riktigt snygga jeans med en t-shirt med Musse Pigg eller någon annan seriefigur kanske låter simpelt. Men faktum är att många av de största klädmärkena i dag producerar plagg med roliga tryck. Vad få vet är dock att inspirationen kommer från 80-talet. Se därför till att kolla Tradera eller vinden innan du beger dig ut i butikerna. Det finns rejält med moderiktiga t-shrits ute i stugorna!

Över 9 000 t-shirts – vad väljer du? Kolla alternativen här.

Mockakjolen:

1970 sågs flera av de mest inflytelserika artisterna avslappnad glida runt i en kort kjol gjord i äkta eller syntetiskt mocka. 2016 är valet lika coolt, även fast plagget numera ofta kombineras med ett enkla sandaler istället för medges.

2016 års kjol-mode. Leta bland över 6 000 objekt på Tradera här.

Relaterade produkter