Tradera Nyheter

Kolla: Din gamla trasa kan vara vårens hetaste inneplagg

Här är modeexpertens tips och prognoser om vad som gäller inför våren och sommaren. 
 Bland annat har 90-talets rave- och grungekläder har gjort comeback – parallellt med en tydlig 70-talstrend. 
 På Tradera hittar du de rätta plaggen och accessoarerna. Se några exempel nedan.

Man kan se ljuset i tunneln – snart får vi hänga in vinterkläderna i garderoben. Men vilka plagg är hetast i vår? 2016 kolliderar två årtionden som aldrig tidigare har mötts, så du har många stilar att välja mellan.

På Tradera hittar du plaggen för att sätta ihop en perfekt outfit. Här tipsar Allt om Stockholms modereporter om vad du bör leta efter.
– 70-talstrenden är het, bland annat med utsvängda byxor – och virkade toppar med lite hippiekänsla, säger Sofie Strandberg.Här hittar du en virkad topp.

Sofie berättar att man samtidigt kan se en tydlig 90-talstrend. Det gäller dels rave/techno-stilen, med knutar i håret, magkorta toppar och Buffalo-skor. Här kan du se hur de knubbiga dojorna ser ut. Samtidigt har grunge-stilen gjort comeback.
– Där är det mycket lager på lager-känsla, exempelvis en flanellskjorta som kan vara knuten runt midjan, med band-t-shirt under – jeansshorts och kängor. Jag tänker ”Nirvana”, säger hon.

För tillfället håller 80-talet en lägre profil. Uppdaterade versioner av byxdressen är dock heta – och även shortsdressen, som du kan du se här. Ett plagg som gränslar årtiondena är den överdimensionerade jeansjackan, gärna med upprullad ärm. Sofie Strandberg tror dock att det absolut hetaste plagget kommer vara den klassiska bombarjackan, som du hittar här.
– I vår kommer det ”bombas på rejält”. Jag tror att man kommer se bombarjackor överallt, säger hon.

Jeanskjolen är gångbar, men den slitna trasan är passé. Det som i så fall gäller är en A-linjekjol i 70-talsstil, med knappar fram. Du kan exempelvis buda på den här jeanskjolen. En denim-klassiker som ständigt återkommer är Levi’s 501. Nu är de hetare än någonsin – och du hittar dem givetvis på Tradera. Vad ska man då ha på fötterna? Det finns faktiskt en bra universallösning.
– Converse och Adidas Stan Smith är ju alltid aktuella så här på våren, och de passar alla stilar och personligheter, säger Sofie Strandberg.

Relaterade produkter