Tradera Nyheter

Läsarna: ”Här hittar vi vår stil”

Sommartrender, nya kollektioner och utsvängt mode – överallt inspireras vi av olika stilar. Men vilka källor vi inspireras av är olika. Traderas läsarundersökning talar sitt tydliga språk.

Affischer i tunnelbanan, Internet, nattklubbar och tidningar. Vi låter oss inspireras av det vi ser och plockar fritt för att sätta ihop vår egen stil. I Traderas läsarundersökning berättade läsarna var de får inspiration till sin klädstil – och resultatet skilde sig markant mellan olika kanaler.

Trots att bloggarnas inflytande sägs växa är det den kanal som var minst populär att hitta inspiration på. Bara 8,7 procent av de över 300 svarande tycker att bloggar är en bra stilguide för inspiration.
Internet verkar i stort vara en mindre populär inspirationskälla; Instagram håller sig nämligen också i botten med 11,5 procent av de svarandes röster.

I mellanregistret hittar vi i stället en röd tråd av fysiska personer. 55 läsare, motsvarande 17,1 procent tycker att kändisars olika stilar ligger till grund för deras egna sådana, och 17,4 procent menar att vännernas klädstilar påverkar deras egen.

Den absolut mest populära inspirationskällan och den överlägsna vinnaren i läsarundersökningen var kategorin Tidningar, med nästan hälften av rösterna.

Här kan du shoppa sommarens outfit

Relaterade produkter