Tradera Nyheter

Lisa, 22: Jag hittade brudklänningen – på Tradera

Efter tio månader hittade Lisa, 22, drömklänningen som hon ville gifta sig i. Men istället för att handla i butik hittade hon den tillslut på Tradera. Hon hade sett den i butik för 18 000 kronor men hittade den på Tradera för 6000 kronor.

Att handla begagnat på nätet är inget nytt för 22-åriga Lisa från Östergötland. Många av hennes kläder och möbler är fyndade pånätloppisar och second hand-butiker. Därför var det inget konstigt att det var på Tradera hon hittade sin brudklänning.
– Min man friade när vi var på en resa i Sydamerika och direkt när vi kom hem började jag leta efter min drömklänning på Tradera.Jag kollade sidan varje dag i tio månader innan jag tillslut hittade klänningen jag ville ha, säger hon.

Här kan du hitta din bröllopsklänning

Utstuderat kap

Brudklänningen är av ett amerikanskt märke som Lisa tidigare hade sparat som inspiration. Direkt när hon fick syn på den på Tradera drog hon iväg ett mejl till säljaren för att få reda på måtten.
– Jag var så himla glad, för jag trodde aldrig att jag skulle hitta exakt en sådan klänning. Visst var den för stor och för lång men medtanke på att den var helt oanvänd och en tredjedel så billig som i butik kände jag att jag bara måste ha den.

Säljaren hade haft turen att vinna klänningen, men eftersom hon redan hunnit skaffa en annan brudklänning valde hon att lägga utden på Tradera.
– Det var himla lyxigt att få en helt ny klänning till ett sådant fyndpris, utbrister Lisa.

Hitta din bröllopsklädel här

Skir tylldröm

Affären gick smidigt och efter tre dagar kom klänningen hem i ett stort paket. Lisa påpekar att det bästa förstås är att testaklänningen innan köp om man har möjlighet. Annars går det enkelt att anlita en skräddare också, för att få klänningen perfekt.

Och perfekt blev det för Lisa, som efter lite skräddarjobb fått sin drömklänning precis som hon ville ha den. En riktig prinsessdröm med två meters släp, ofantligt många lager tyll, pärlbroderier med ett skärp i mitten och knappar i ryggen.

Hur ser din drömklänning ut? Hitta den på Tradera, klicka här

Vad kommer du göra med klänningen i framtiden, ska du lägga ut den för försäljning till någon annan lycklig brud?
–Jag har inte riktigt bestämt mig än men jag tror att jag vill spara den. Åtminstone det här första året. Det bästa vore att spara denlängre – kanske till framtida barn.

Lisas tips till andra som söker brudklänning på nätet:

  • Ha mycket tid på dig. Ditt livs viktigaste klänning ska inte stressas fram.
  • Det finns brudklänningar i alla olika nivåer. Vissa är faktiskt väldigt slitna!
  • Se till att det blir helt rätt eller att det inte är alltför många korrigeringar som behöver göras.
  • Tänk på att fler kostnader kan tillkomma. Inte bara för skräddare, utan kanske även för kemtvätt om säljaren inte fått den tvättad.

Relaterade produkter