Tradera Nyheter

Lista: Här är prylarna som är lättast att sälja på Tradera

Svenskarna har oanvända saker värda över 13 000 kronor i sina förråd. Det visar en färsk undersökning. Här är prylarna som är lättast på Tradera.

Bästa fynden just nu:

Damkläder

Barnkläder

Vinyl

Herrkläder

Keramik & Porslin

Har du underskattat värdet av de gamla prylarna du glömt bort i förrådet, källaren eller på vinden? Då är du inte ensam. En Yougov-undersökning, gjord på uppdrag av auktionssajten Tradera, visar att det finns saker värda miljoner i svenskarnas flyttkartonger.

– Vår senaste Yougov-undersökning visade att svensken i genomsnitt har drygt fyra kartonger med prylar som de inte använder hemma och dessa prylar är värda i genomsnitt 13 166 kronor. Så det finns mycket pengar att tjäna, berättar Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

”Begagnat populärt”

Vad är då enklast att sälja på auktionssajten? Statistiken talar sitt tydliga språk – svenskarna är som galna i begagnade kläder. Framförallt dam och barnplagg, till exempel den här Odd Molly-koftan, en svart Didriksson-jackaeller dessa söta barn-leggings.
– Det märks att det har skett en tydlig beteendeförändring kring att handla second hand till sina barn. Det är helt enkelt mer accepterat och i vissa fall till och med förväntat. Många väljer att köpa second hand till sina barn inte bara för att det är bättre för miljön utan för att undvika kemikalier som finns i nyproduktion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare på föreningen Medveten Konsumtion.

”Testa lågt utropspris”

Hur får man då sina prylar sålda på Tradera? Det finns några tips du bör tänka på. Ta snygga bilder som visar vad du säljer är ett viktigt råd, att vara tydlig i rubrik och objektsbeskrivning ett annat. Att våga testa ett lågt utropspris är också bra, det lockar ofta till flera köpare och högre slutpris. Slutligen är det alltid bra att sprida din annons i sociala medier – ju fler som ser din annons desto större är chansen att du får dina prylar sålda.

Detta säljs mest på Tradera 2016 – klicka på länkarna för att hitta bästa fynden just nu:

1. Damkläder

2. Barnkläder

3. Vinyl

4. Herrkläder

5. Keramik & Porslin

6. Leksaker

7. Trädgård

8. Svenska Frimärken

9. Damskor

10. DVD-filmer

Relaterade produkter