Tradera Nyheter

Listan: Solglasögonen som räddar din sommar

Sommarens viktigaste plagg är solglasögonen.
Praktiskt som ett skydd mot sommarsolen och estetiskt genom att med rätt par höja din stil.
Här är trenderna och de stilsäkra favoriterna ni ska satsa på i sommar.

Kolla in de glassiga brillorna som går loss för flera tusenlappar.

Solglasögonen är helt klart sommarens viktigaste accessoar. Givetvis är det viktigt av rent praktiska skäl så att du slipper gå runt och kisa hela dagarna. Men framför allt för att det kan vara så sjukt snyggt.

Det kan dock vara svårt att veta vilket par man ska satsa på i den snåriga djungeln av solglasögonstrender. Bara lugn, här kommer den ultimata listan över vilka bågar du ska bära för att se riktigt bra ut i sommar.

Bland märkena att leta efter finner vi bland annat Prada, Michael Kors, Spectre, Le Specs, Ray Ban, Han Kjöbenhavn, Balenciaga och Sunbuddies.

Men det kan vara svårt att veta vilken modell man ska satsa på. Ibland kanske du bara vill uppdatera garderoben lite med några annorlunda bågar så du kan variera dig lite.

Här kommer några förslag på hur du kan navigera dig fram till just paret som passar dig och samtidigt veta att stilen på topp.

Cat Eye-solglasögon

Den här modellen är den trendigaste av de trendiga just nu.

Alla bloggare och influencers bär och skriver om dem. Det är helt klart sommarens glasögontrend och ett måste för den som vill se coolast ut på stan eller stranden. Om du kan hitta ett par från Adam Sellman x Le Specs så får du ett av sommarens absolut hetaste par.

Pilotbågar

Ända sedan 30-talet har vi klätt oss i pilotbågar och i år är det lika givet som tidigare.

Ett par klassiska Ray Ban Aviators är en tidlös stilmarkör som alltid kommer signalera medvetenhet. Experimentera med tjockleken och färgen på bågarna och paret som passar dig.

Satsa på ”snabba brillor”

Ett par ”snabba brillor” är inte längre synonymt med något töntigt och gubbigt. I sommar är det stekhett. Givetvis är det klassiska Oakley vi förlitar oss på i det här segmentet. Det passar som handen i handsken med det sportiga modet vi sett växa fram de senaste åren.

Färgat glas och bågar

Ett utmärkt exempel för sommarens festivaler eller solsemester. Tänk dig hippieinspirerat och blommor i håret.

Med den här modellen från J Lindeberg så får du dels färgat glas men även den sportiga stilen som vi tipsat om tidigare.

Här är ett grymt par från klassiska Dior som gör dig snyggast på festivalen och samtidigt signalerar stilmedvetenhet.

Runda glasögon

Vi här uppe i norr klär oss oftast i en avskalad och minimalistisk stil. Då är ett par runda bågar perfekt för att höja vilken outfit som helst. Här är en snygg svart variant från australiensiska Le Specs.

Eller varför inte det här superparet från fashionabla Gucci som garanterat kommer få folk att vända på huvudena åt ditt håll.

Relaterade produkter