Tradera Nyheter

Löfven säljer sin urdyra klocka

Statsminister Stefan Löfven auktionerar ut sin klocka på Tradera – och slår samtidigt hål på ryktena om att den är urdyr. ”Oavsett vem som köper den, så får man en fin och gedigen klocka som varit med mig i över 20 år, och som förhoppningsvis kommer hålla i minst 20 år till”, säger han.

Kolla in statsministerns klocka här!
Nyheten spred på sociala medier i höstas. Sveriges statsminister, Stefan Löfven, skulle enligt uppgift ha en Patek Philippe Calatrava-klocka värd 275 000 kronor. Ryktena visade sig dock vara falska. Klockan var en gåva från nordamerikanska arbetare i International association of Machinists and Aerospace Workers på 90-talet – och inte värd mer än 700 kronor.

”200 000 eller mindre”

Nu väljer Löfven att definitivt slå hål på ryktena – genom att auktionera ut klockan på Tradera till förmån för Musikhjälpen.

”Det finns fortfarande de som låter bilderna och påståendet ligga kvar på sociala medier. Bland några av kommentarerna finns en och annan som försöker hålla fast vid att klockan är värd sina 275 000 kronor. Så nu har de chansen! Har de tur kan de ju kanske få den för 200 000 kronor eller mindre”, säger han i annonsen.

”Mitt personliga tack”

Trots att det nu står klart att klockan saknar något större värde. Svenska folket verkar vara beredda att lägga stora pengar på uret – minst femsiffriga belopp.

”Tillsammans med klockan kommer också mitt personliga tack för din gåva till Musikhjälpen, i kampen för barns rätt till utbildning. Varje krona någon är villig att ge kommer gå till en bättre framtid för de barn som behöver det som mest. Det skulle vara det finast möjliga ödet för den här klockan. För det viktiga är väl inte vilka prydnader vi har på oss, utan vilka värderingar vi bär inom oss och arbetar för. Och oavsett om du budar eller inte, så kan vi ju alla lära oss att lita lite mindre till rykten på nätet – och lita lite mer på maskinisternas känsla för kvalité”, säger Stefan Löfven.
Kolla in alla auktioner till förmån för Musikhjälpen här!

Relaterade produkter