Tradera Nyheter

Modeexperten: ”Jeansen som är superinne just nu”

Jeans är hetare än någonsin. Den trendige bör ta fram saxen, fynda ett par vita jeans och inhandla ett par snickarbyxor.
 – De klassiska hängselbyxorna är superinne just nu, säger modeexperten Sofie Strandberg.

En trend som aldrig verkar gå ur tiden är jeans. På Tradera finns just nu flera tusen jeans ute på auktion och nya tillkommer varje dag.
– Jeans är alltid ett nyckelplagg. Jag har jeans året runt, säger Sofie Strandberg, modereporter och bloggare på Allt om Stockholm.

Att handla på second hand är inte bara ett bra sätt att spara pengar på. Det är även snällt mot miljön konstaterar Sofie Strandberg. Inför våren har hon flera trend-tips när det kommer till jeans.
– De senaste åren har det kommit mycket 70-talsinfluerade kläder under våren. Ofta med lite festivalaktig feeling. Dit hör utsvängda jeans i bootcumodell. De är nästan alltid ljusblå.

Klä upp din snickarbralla

En stor trend just nu är den klassiska snickarbyxan med hängslen som knäpps på framsidan.
– Modebloggarna kallar dem för dungarees. Men det är klassiska hängselbyxor de pratar om. Det är superinne just nu. Snickarbyxor är slappa och sköna men det går också att klä upp dem genom att ha högklackat till.

Våren bjuder även på en comeback av de vita jeansen som var väldigt populära för ett par år sedan.
– De har fått ett uppsving. Jag tror att det här är sommaren där folk kommer våga ha vita jeans. En helt vit outfit kan kännas svårburen och lite enformig. Ett tips är att bryta av med en svart skinnjacka så blir din look lite coolare.

Fynda och klipp av

Att bära jeans som är väldigt slitna och till och med lappade är inte lika trendigt längre. Nu ska de slitna detaljerna vara mindre framträdande.
– Jag tror att det har att göra med att folk vill att sina plagg ska hålla längre. Då kanske man inte vill köpa jeans som redan är jättetrasiga. Nu räcker det med ett par jeans med en mindre slitning vid knäna.

En annan stor trend just nu är de ankelkorta jeansen som gärna får vara fransiga längst ner. För dig som har svårt att hitta ankeljeans i rätt längd är Tradera en guldgruva. Sofie Strandberg tipsar om att köpa ett par begagnade jeans för att sedan klippa av dem vid anklarna. På så vis kan du anpassa dem precis efter din egen längd.

Bästa märkena

När det gäller märken tipsar Sofie Strandberg om de klassiska jeansmärkena som LevisLeeWrangler och Diesel. De kostar en del i butik men går att köpa för halva priset på Tradera.
– När det gäller Levis är modellen 501:or väldigt inne just nu. Det gäller även jeansshortsen. Den här sommaren tror jag att jeansshorts kommer att vara synonymt med 501:or.

En av Sofie Strandbergs personliga favoriter är Acnejeans.
– De är moderna och avskalade. Jag fyndade ett par Acnejens på Tradera en gång som hade kostat 1 300 kronor i butik. Tjejen som sålde dem hade köpt fel storlek så jag fick köpa dem för halva priset, säger Sofie Strandberg.

Bland budgetalternativen rekommenderar Sofie Strandberg Dr DenimCheap MondayMonki och H&M. Enligt henne håller jeansen därifrån bra kvalitet, trots billigare pris.

Relaterade produkter