Tradera Nyheter

Så blir du snyggast på bröllopet

Glöm dyra butiker. De snyggaste kläderna inför bröllopet är oftast begagnade. Här är de bästa tipsen inför dina vänners livs viktigaste dag. – Satsa på färg, säger bröllopsexperten Lisa Larsson.

Vad är du intresserad av?
Bröllopskläder
Tärnklänningar
Kavajer & kostymer

Tusentals svenskar har fått inbjudan till ett bröllop i sommar. Och en stor majoritet av dem går förmodligen i funderingar vad de ska ha på sig. Du behöver dock inte stressa runt i dyra butiker för att hitta den perfekta klänningen eller kavajen. Allt fler väljer begagnat och på auktionssajten Tradera finns tusentals alternativ för de som ännu inte bestämt sig.
– Det finns hur mycket som helst att hitta om du satsar på begagnat och det går att göra massvis av kap. Var dock noga med att kolla material och storlek. Det är nästan alltid bättre att köpa större, många plagg går ju att sy in eller lämna in till en skräddare. Ett tips är också att först gå ut och prova i butikerna så att du vet vilken modell eller storlek du letar efter, säger Lisa Larsson, bröllopsexpert och grundare av Bröllopspodden.

”Satsa på att sticka ut”

Hon berättar att ”reglerna” för vad man får ha på sig skiljer sig lite beroende på klädkoden i inbjudan. Står det frack ska tjejerna ha långklänning och männen frack eller högtidsdräkt. Om du däremot uppmanas att ha ”kavaj” är det mörk kostym som gäller och skulle brudparet inte ha skrivit några andra instruktioner är reglerna lite friare.
– Satsa på att sticka ut, den enda regeln är egentligen att undvika vitt. Många säger att svart inte går bra, men jag älskar det. Det går att kombinera med smycken som lättar upp. Rött är också fint, även fast det går rykten om att den som bär den färgen har haft ihop det med brudgummen, säger Lisa Larsson och skrattar.

”Finns hur mycket fint som helst”

Hon tipsar också om att satsa på färg. Det brukar skapa en härlig stämning och vackra bilder för brudparet.
– Var spontan när du är ute på nätet och handlar. Det finns ju hur mycket fina saker som helst där ute. Är klänningarna du hittat billiga, unna dig två så du har lite att välja på. I år tycker jag en byxdress, gärna med lite kortare ben är ett perfekt val. En tvådelad som ser ut som en klänning med topp och byxa i samma färg är också väldigt fint.

”Massvis av snygga detaljer”

Killarna då? Ja, bara för att det står kavaj behöver du inte känna dig begränsad. I alla fall om du frågar Lisa Larsson.
– Det finns massvis av snygga detaljer för killar att styla kostymen med. Du kan välja en annan färg än vit på skjortan, köpa en snygg näsdyk, slips, slipsnål, coola manschettknappar eller skor som matchar. Det är fantasin som sätter gränser och väljer du att satsa på begagnat är valen oändliga.

Vad är du intresserad av?
Bröllopskläder
Tärnklänningar
Kavajer & kostymer

Relaterade produkter