Tradera Nyheter

Så kan stjärnans unika tävlingsdress bli din

Under Elitloppet gjorde Åke Svanstedt en fin comeback på svensk mark. Många överraskades när hans egentränade häst Resolve sprang in som tvåa bakom storfavoriten. Nu kan du köpa den dress som travikonen bar under loppet. Pengarna går till Barncancerfonden.

Han är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare – bara mellan 2003 och 2007 tog Åke Svanstedt nära tusen segrar. För tre år sedan valde ikonen att flytta till Florida. Där driver han en hypermodern träningsanläggning, men har samtidigt fått mer tid för familjen. För i Sverige gör travet bara uppehåll på julafton, men i USA bjuder traditionen att man bara tävlar under det varma halvåret.Köp dressen från Elitlopppet

Nyligen gjorde Svanstedt ett nedslag på sin gamla hemmaplan. Elitloppet 2016 var hans första lopp i Sverige bakom en egentränad häst, och gästspelet väckte ett enormt intresse. När Resolve landade på flygplatsen i Norrköping möttes hästen av ett stort mediauppbåd. Många var dock skeptiska till att han skulle klara av två heat i Elitloppet, men som tvåa i storloppet, bakom superhästen Nuncio, visade Resolve sin kvalitet. 
Nu kan du köpa den gröna tävlingsdress som Åke Svanstedt bar under loppet.

Jackan har avtagbara ärmar och är i storlek M/L. Den säljs till högstbjudande och pengarna kommer gå till Barncancerfonden. I skrivande stund slåss sju personer om dressen, och det ledande budet ligger på 5 800 kronor.

Relaterade produkter