Tradera Nyheter

Så klär du dig rätt på festivalen

Fel kläder kan göra festivalen outhärdlig – samtidigt har du chansen att ta ut svängarna mer än vanligt, med flera olika stilar att välja mellan. Här är tipsen för en optimal festival-outfit.

Äntligen är sommaren här, och för många är höjdpunkten årets festivalbesök. Evenemangen har sin egen ”dresscode”, men det finns många gångbara stilar – från ”bohemian chic” – till grunge-looken, med flanellskjorta, militärjacka och ett creddigt band på t-shirten. 
Klassiska festivalplagg är magkorta toppar, gärna virkade – och jeansshortsen har en självklar plats, exempelvis från Levis. Det är lika rätt att glida omkring i en mönstrad hippieklänning, matchad med långa halsband runt halsen och kanske en liten fjäder i örat. För en extra doft av -68 kan du bära en blomsterkrans på huvudet. Du har även ett utmärkt tillfälle att ha på dig den där solhatten som är lite för mycket för uteserveringen hemma. Även panamahatten ger ett stilfullt skydd mot solen.

Skarpa kontraster

På festivalen är det rätt att jobba med skarpa kontraster och blanda friskt. Du kan kombinera en luftig blommig klänning eller kimono med skinnboots, gummistövlar eller Dr. Martens. De som ska trängas framme vid scenkanten bör satsa på ett par rejäla skor som skyddar tårna – och regn innebär gegga. Träningsskorna är inte att rekommendera. Den klassiska kängan kan se varm ut, men dina fötter kommer faktiskt kännas fräschare i en luftig skinnsko än en plastig sneaker.

Om du inte ska kriga i publikhavet är sandalen ett luftigt alternativ. En platt sandal med enkel snörning ger den jämnaste brännan på foten – och om gräsmattan känns lite ”kissig” så kan du använda sandalerna som sittunderlag. I packningen bör du även ha med flip-flops. Om du har tänkt använda gemensamma toaletter och hygienutrymmen så kommer golvet vara mycket smutsigt. Och du har knappast duschen för dig själv, så packa en bikini.

Fyller många funktioner

En stor, tunn scarf kan fylla många funktioner. Den kan dölja ditt sunkiga hår dag tre – och när kylan kryper på kan du drapera den över axlarna. Den kan till och med fungera som en handduk eller kjol. Prylarna kan du ha i en skinnryggsäck eller en mönstrad variant. Även magväskan är gångbar. 
Vissa festivaler hatas av vädergudarna, så packa tunna regnkläder. Samtidigt är solglasögonen ett måste, som de här klassiska pilotbrillorna. Men räkna med att allt du har i tältet kan bli stulet, så satsa på begagnat.

Relaterade produkter