Tradera Nyheter

Så mycket drog Pernilla Wahlgrens kläder in till välgörenhet

Pernilla Wahlgren var först ut i Traderas välgörenhetssatsning. Artisten sålde 40-tal av sina gamla favoritplagg på sajten. Intäkterna från hennes auktioner gick till Make a Change, som arbetar med att förhindra kränkningar och hot. Totalt fick de 27 741 kronor.

Som sångerska, skådespelare och schlagerartist har Pernilla Wahlgren blivit ett välkänt namn bland generationer av svenskar, från gammal till ung. Och karriären har varit lång – Pernilla gjorde faktiskt sitt första tv-framträdande redan som 4-åring, då i en pjäs där hon spelade mot sin mamma.

Först ut i välgörenhetssatsningen

I dag ser sig Wahlgren som en affärskvinna. Utöver showbiz-delen designar hon kläder såväl som porslin. Intresset för kläder har alltid varit stort – och garderoben välfylld. På senare år har Pernilla börjat applicera tankesättet ”ett plagg in, ett plagg ut” och Wahlgren var först ut i Traderas välgörenhetssatsning.

Hon auktionerade ut ett 40-tal av sina favoritplagg och accessoarer – allt från vardagskläder till scenklänningar. Intäkterna gick till Make a Change. Totalt lades 2 703 bud, och summan landade på 27 741 kronor. Varje dag utsätts tusentals barn, ungdomar och vuxna för mobbning i skolor, på nätet och på arbetsplatser. Make a Change arbetar med nya lösningar för att förhindra kränkningar och hot och på så sätt skapa ett mer kärleksfullt samhälle.

”Viktigt ur miljösynpunkt”

Pernilla uppskattar att pengarna gick till ett gott ändamål och gillar samtidigt att kläderna får ett andra liv, vilket är miljösmart.
– Jag tycker att det är otroligt viktigt ur miljösynpunkt att vi återanvänder kläder och inte bara handlar nytt, nytt, nytt hela tiden, säger Pernilla Wahlgren.

Lösningar för att tänka hållbart kan finnas i den närmaste omgivningen.
– Jag är mycket för att ärva, så om det är någon i familjen som vill skänka kläder till mina barn så tar jag emot dem. Men annars har jag varit väldigt bra på att spara alla kläder som Theo har haft till exempel, och så ser jag dem då på hans kusiner, säger Pernilla Wahlgren.

Relaterade produkter