Tradera Nyheter

Säljer lyxiga skor 
– för att få råd med drömväskan

Många har Christian Louboutin på sin ”bucket list”. Nu har du chansen att äga ett par av världens mest exklusiva pumps. Nya kostade skorna drygt 20 000 kronor, på Tradera hittar du dem för 3 500 kronor. 
– De är tillverkade för människor som inte är rädda för att vara i centrum, säger säljaren Louise Jonsson.

På röda mattan finns det en skodesigner som sticker ut. Christian Louboutin sägs ligga bakom den moderna stilettklacken – hans främsta signum är dock skornas röda, högblanka undersidor. Bland de trogna kunderna finns kändisar som Kim Kardashian, Victoria Beckham, och inte minst Sarah Jessica Parker från Sex and the City.
Med hutlösa prislappar är det få svenskar som har Christian Louboutin i garderoben. Louise Jonsson kan dock stoltsera med att äga hans pumps. 2012 fick hon ett par ”peep toe multi coloured sparkle” som present. De inhandlades i Köpenhamnsbutiken för drygt 20 000 kronor, och Louise konstaterar att det inte är alla som förstår lyckan av att äga något så exklusivt.
– Många tycker att man är galen som vill äga ett par så dyra skor, men riktiga skoälskare förstår känslan av att ha ett par perfekta ”juveler” hemma i skåpet. Louboutin är kungen av lyx – då är det på riktigt. Man tillhör en liten, exklusiv klubb, säger Louise Jonsson.

Men nu ska hon skiljas från kronjuvelerna. Louise har lagt ut skorna på Tradera – här hittar du annonsen. För de oinvigda kan utgångspriset 3 500 kronor kännas högt, men skorna har bara provats hemma i hallen – de är alltså i princip oanvända.
Ägarinnan berättar att lyxbutiker i New York har visat intresse för hennes pumps. För Louise känns det viktigt att de hamnar hos någon som verkligen uppskattar skor och tar ut de glittrande 12-centimetrsklackarna på galej. Hon konstaterar dock att de är tillverkade för människor som inte är rädda för att vara i centrum.
– Det är inte skor som man har för en trevlig promenad med hunden – Christian Louboutin är till för speciella tillfällen. Men under de fyra år som jag ägt dem har det inte kommit några bra lägen för att bära skorna, säger hon.

Nu hoppas Louise kunna få i pengar för att köpa den ultimata handväskan – en Celine Nano Luggage.
– Den kostar 19 000 kronor, så jag behöver nog rensa lite mer i garderoben för att kunna uppfylla min dröm, säger Louise Jonsson.

På Tradera är många av de stora lyxmärkena representerade, inom alla områden. I kategorin skor kan du exempelvis buda på ett par ”ombloggade” Manolo Blahnik för 5 500 kr – unika Balenciaga Creepers för 6 500 kronor, eller stövletter från Fendi för 4 000 kronor. Du har även ett stort utbud av handväskor, exempelvis från Celine.

Relaterade produkter