Tradera Nyheter

Skoexperten: Här är trenderna som gäller i vår

Dags att ställa in vinterkängorna i garderoben. Här berättar skobloggaren Agnes Berglund om modellerna och stilarna som gäller i vår. 2017 blir promenaden bekväm – och gärna lite beige.

Kommer du ihåg den här looken från tidigt 80-tal? Nu är den enkla stilen het igen.

– Nu på våren vill vi kunna göra som mycket som möjligt av det den där luckan i molnen. Därför vill vi ha skor som fungerar på jobbet, när vi rör oss i stan – eller vill hitta på något på kvällen. Stilen nu ska vara lite ledig, lite sportig, men ändå se bra ut, säger Agnes Berglund.

Skor är verkligen en passion för stockholmskan. Till vardags arbetar hon som butikssäljare hos Nilson Shoes på Biblioteksgatan – och sedan 2014 har Agnes drivit ”Skobloggen”.

”Enkla att glida in i”

Hon berättar att färgskalan ska vara ljus våren 2017, och på damsidan ser man mycket puder-rosa, beige och vitt. Det som förenar skomodellerna är bekvämlighet. Här ser du en typisk modell med en av de trendigaste färgerna.

– Ett exempel är stilrena loafers utan mycket detaljer, i ljusa färger – gärna mockamaterial. Man ser också väldigt mycket slip in-skor. De är enkla att glida in i, men de är nättare än loafers. Man kan ha slip in-skor både dagtid till jobbet, såväl som till festen kvällstid, säger hon.

Så här ska en slip in-sko se ut enligt Steve Audley.

I övrigt har många skomodeller fått en lite grövre vita sulor, ett exempel är sneakers med höga vita kanter. Här ser du ett par från Billi Bi.

– På damsidan har det tidigare varit mycket tunna sneakers i tygmateriel, som skulle vara så lätta som möjligt. Det har försvunnit lite – nu är det grövre sneakers och loafers som gäller.

Den diskreta färgskalan gäller dock inte för alla typer av skor.

– Till vardags ser vi mycket färgglada sneakers, exempelvis från Adidas och Nike, gärna i rött eller rosa. För killar är blått och militärgrönt heta färger, säger Agnes.

Sandaletter med höga klackar

Föredrar du röda Nike – eller känns de gröna mer du? Blåa Adidas är helt rätt – kolla in det här paret i mocka. Däremot lyser orange med sin frånvaro 2017. Agnes berättar att herrarnas promenadskor tidigare hade höga klackar, men det ser man inte längre på samma sätt. När det kommer till killarnas dresskor så ska de vara i ljusa färger, skinn och mocka. Stilen funkar både till uppklätt eller till vardags. Kolla in de här mockaskorna från Vagabond.

På damernas aftonskor är klackarna dock väl tilltagna.

– Nu på våren är det mycket sandaletter på damsidan, med höga klackar, mycket snörningar och mycket spännen. Det ska vara så tunt som möjligt, men gärna lite överdrivet, säger hon.

De här sandaletterna från Tamaris har helt rätt färg.

– Damernas aftonskor har ljusa färger, i brunt, beige och svart. Det kommer en del silver- och gulddetaljer – gärna som hängen på svarta skor. Det gäller även på herrsidan, säger Agnes Berglund.

Vad väljer du till våren? Botanisera i hela Traderas utbud av skor här.

Relaterade produkter