Tradera Nyheter

Stilsäkra plaggen för vintern

Snygg i vinterkylan? Ja, det är möjligt. Här är stilexpertens bästa tips för en snygg vinter-outfit som gör att du slipper huttra.

Vilken jacka väljer du?

Den a-linjeformade kappan

Skepparkavajen

Duffeln

Täckkappan eller täckjackan

Dunjackan

Få lär ha missat den senaste månadens minusgrader och snöstormar. Det första som offras för att slippa frysa är oftast din outfit. Men det går faktiskt att vara snygg trots storm och kyla, i alla fall enligt Katarina Althin, stilexpert och bloggare på Stilexperten.mabra.com.

– Tricket är lager på lager, tyvärr missar många det. Om du går den vägen behöver du inte kompromissa, säger hon.

”Håller värmen”

Althin berättar att det är viktigt att disponera sina lager rätt. Till exempel kan du ha ett ullunderställ som lager ett och en kashmirtröja som andra lager.

– Det gör att du håller värmen och behöver inte ha alltför många lager över din favoritjacka.

Ett annat viktigt råd är att ta en funderare kring vad du ska använda jackan till. Ska du gå på långa promenader med hunden eller kommer du bara gå mellan bilen och lägenheten?

”Satsa på kvalité”

– Det gäller att se över vilket typ av liv du lever och hur länge du ska ha jackan. Är du en person som byter jacka ofta kanske du kan satsa på en lite billigare variant. Planerar du att ha den under längre tid kanske det är smartare att satsa på kvalité och lite dyrare varianter, säger Althin och fortsätter:

– Fundera också hur varm du vill att jackan ska vara? Titta på knäppningen och muddarna. Sipprar det in mycket luft kommer den inte att hålla värmen lika bra. Sedan är det också viktigt att se över din kroppsform och hitta en modell som passar just dig. En jacka som är stor och oformlig kan vara tråkig som den är men bli fantastiskt med ett skärp.

Fem klassiska vinterjackor som håller stilen i många år:

Den a-linjeformade kappan

Skepparkavajen

Duffeln

Täckkappan eller täckjackan

Dunjackan

Relaterade produkter