Tradera Nyheter

Till salu: Stjärnans gåva till tv-profilen: ”Speciell”

Tv-profilen Camilla Enström fick en gåva av hockeystjärnan Henrik Sedin i samband med att han intervjuades i hennes podd ”Vägen till Toppen”.
Nu auktionerar hon ut gåvan – en Vancouver-tröja signerad av både Henrik och Daniel Sedin.
– Det är klart att tröjan blir ännu mer speciell när man vet att dom inte kommer att spela några fler säsonger i de här tröjorna, säger hon.

Kolla in stjärnans gåva som auktioneras ut här!

I podden ”Vägen mot Toppen” möter tv-profilen Camilla Enström några av Sveriges absolut bästa ishockeyspelare. Och i samband med varje intervju har hon även bett spelaren att donera en signerad sak som hon i sin tur auktionerat ut.

Alla intäkter från auktionerna, plus hockeyutrustning till ett värde av 20 000 kronor från Bauer Hockey, kommer att skänkas till en person eller förening som strävar mot toppen.

Kom hem i brevlådan

Nu finns en riktig dyrgrip ute på Tradera. I samband med att Camilla Enström intervjuade Henrik och Daniel Sedin så valde de att skänka varsin tröja som de båda signerat. Den ena, Daniels tröja, auktionerades ut i samband med att poddavsnitten släpptes i vintras, men den andra, Henriks tröja, ligger nu uppe för försäljning. Tröjan är oanvänd och har inte använts i matchspel, men är ändå väldigt speciell då det nu står klart att tvillingarna Sedin spelat sin sista match i Vancouver.

– Jag frågade om de skulle kunna tänka sig att skänka något till min insamling som jag har tillsammans med Bauer Hockey och de sa omedelbart ja och några dagar efter vårt möte hade jag två signerade tröjor i brevlådan, säger Camilla och fortsätter att berätta om de olika auktioner hon haft ute sedan tidigare.

– Jag har också auktionerat ut tre unika tavlor med skisser på några av Henrik Lundqvists målvaktsmasker som DaveArt målat och en signerad hockeyklubba från rookien Jesper Bratt. Totalt är insamlingen uppe i drygt 17 000 kronor just nu, men förhoppningsvis kommer det att bli ännu mer när auktionen av Henrik Sedins tröja avslutas.

Dyrgripen som är högvilt för alla hockeyfansen. Kolla in bilderna här.

”Otroligt inspirerande”

Hur kom du på idén att auktionera ut tröjan? Och hur föddes idén med podcasten och namnet vägen mot toppen?

– Jag har alltid tyckt att det är otroligt inspirerande att lyssna på personer som tagit sig hela vägen. Utifrån kan det vara lätt att stirra sig blind på framgångarna, men vägen till toppen är sällan spikrak utan tvärtom består den ofta av både hårt jobb och motgångar.

– Så jag ville försöka lyfta fram det och samtidigt låta svenska folket få lära känna några av våra mest framgångsrika hockeyspelare på ett lite mer personligt plan.

Alla pengar från auktioner kommer att skänkas till en person eller förening som strävar mot toppen, hur kom du på den tanken, och vad är dina kriterier?

– Att spela hockey är väldigt dyrt och alla har långt ifrån samma förutsättningar, så jag kände att om jag kan göra något för att skapa lite bättre förutsättningar åtminstone för någon så vill jag göra det! Och eftersom jag genom min podd har förmånen att få träffa alla dessa hockeystjärnor så tänkte jag att varför inte förena nytta med nöje och med spelarnas hjälp samla ihop pengar till någon person eller förening som behöver lite ekonomisk stöttning.

– Jag och Bauer Hockey kommer senare i vår att bestämma vem som ska få ta del av allt det här och det enda kriteriet är egentligen att det ska göra så stor nytta som möjligt!

Över 60 bud har kommit in – lägger du nästa? Buda hem tröjan här.

”Är lite avis”

Det har redan nu kommit in massvis med bud på tröjan, snart 1 000 besökare. Är det över förväntan?

– Oj, svårt att säga.. Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag hade förväntat mig men det är så klart jättepositivt att många är intresserade!

Förra veckan meddelade Daniel och Henrik Sedin att de avslutar sina karriärer, bra tajming med annonsen då?

– Ja, det är klart att tröjan blir ännu mer speciell när man vet att dom inte kommer att spela några fler säsonger i de här tröjorna, eller några andra tröjor för den delen. Henrik och Daniel Sedin är verkligen två av svensk ishockeys största så jag kommer att vara genuint glad, och lite avis, på den som ”kammar hem” tröjan.

Vad letar du efter just nu? Kolla in alla prylar och objekt på Tradera just nu här.

Relaterade produkter