Tradera Nyheter

Topplistan: Mest klickade skorna på Tradera just nu

Vilka damskor är hetast i Sverige? Tradera kan avslöja vad vi vill ha just nu. Här är de tio tillverkare som får mest sökningar. Svenska uppstickare slåss med giganter som ECCO – och en världsledare från Brasilien.

1. Havaianas

Med 150 miljoner tillverkade par varje år är Havaianas världens mest populära flip-flop. Konceptet med ett y-format snöre bredvid stortån kommer från japanska zōri, som invandrare förde med sig till Brasilien. På 50-talet utvecklade Robert Fraser en variant av den japanska toffeln i gummi, och 1962 registrerade han varumärket Havaianas. Det brasilianska företaget var först med att massproducera gummitoffeln och den hittade snabbt till USA:s stränder. I dag finns flip-flops i allas sommargarderober – här kan du buda på ett färgglatt par. 
2. ECCO

Sverige var tidigt en viktig marknad för ECCO. Här kom det stora genomslaget 1978 med modellen ”Joke”, som fortfarande finns i sortimentet. Sedan dess förknippar många ECCO med fotriktiga lågskor, men nu producerar danskarna även högklackade skor som sägs leverera samma höga komfort. Ett exempel ser du här. 
3. Gabor

Företaget grundades i norra Tyskland av Bernhard och Joachim Gabor. 1949 bytte bröderna in sin fars guldklocka mot en symaskin – och 60 år senare har Gabor sålt nära 234 miljoner par skor. Som sina danska konkurrenter har företaget byggt trogna kunder med komfort och kvalité, med ett brett modellutbud – från sandaletter till ballerinaskor.

4. Sköna Marie

Sköna Marie är ett svenskt skomärke med bas i Örebro. Företaget har en hundraårig historia av att tillverka skor, med en gedigen kunskap och erfarenhet av hantverket. Konceptet Sköna Marie togs fram för att skapa en sko som är speciellt anpassad till kvinnors fötter – bekväma och fotriktiga skor som avlastar fötterna under långa dagar. Märket präglas av sin enkla och stilrena elegans. De flesta skomodellerna tillverkas i skinn, exempelvis den här klackskon. 
5. Sneaky Steve

Det unga skoföretaget grundades i Göteborg och Sneaky Steve säger sig hämta sin inspiration från ”stadens urbana jeans-kultur”. Sedan den första skon lanserades 2007 har Sneaky Steve breddat sitt utbud – med allt från skinnskor till traditionella sneakers. I dag säljs de svenska dojjorna bland annat i USA, Ryssland, Israel och Korea. Här hittar du ett par av deras sneakers. 
6. Tamaris

Tyska Tamaris sägs vara Europas mest populära damskomärke. Företaget har riktat in sig på att nå en bred målgrupp med allt från ankelboots och sandaler till balettskor, stövlar, tofflor och pumps. Tamaris patenterade ”Antishokk”-system dämpar stötarna till 50 procent när du går, vilket underlättar för din rygg. Systemet finns i majoriteten av deras damskor.

7. Tiamo

Tiamo tillverkar handväskor och ett brett utbud av skomodeller – från högklackade festskor till modeller för kontoret. Till sin hjälp har företaget den berömda koreanska designern Jung Eun Ju. Tiamo arbetar mycket med konstmaterial. Trots att det till utseendet påminner om skinn har materialet helt andra egenskaper. Det är ekonomiskt och mer praktiskt och därför mycket lättare att underhålla och rengöra. Konstläder behåller sin färg och form bättre än många andra material. Kolla in det här paret från Tiamo.
8. Marc O’ Polo

Klädföretaget Marc O’ Polo grundades 1967 i Stockholm, men är i dag ett tysk/svenskt samarbete. Företagets damskor hämtar sin inspiration från många håll och riktar sig till alla åldrar. Utbudet är stort, från knähöga stövlar och snörda kängor till träningsskor och flip-flops. Marc O’ Polos motto är ”Follow Your Nature”.

9. Jana

Eftersom Janas skor är aningen bredare än vanligt är det här ett märke för dig som behöver lite extra plats för tårna. Företagets specialitet är stilfulla stövlar, stövletter och ankelboots, men de erbjuder exempelvis även cowboyboots – och annat. Jana använder den senaste teknologin för att ge en hög komfort, samtidigt är deras kollektion designad för kvinnor som gillar att klä upp. Vanliga Jana-nyanser är svart, vitt, brunt och marinblått.

10. Jenny by Ara

Jenny by Ara producerar både skor och kläder. Utbudet av skor är stort, från tygskor och sandaler, till pumps – stilen är elegant och klassisk. En stor del av kollektionen passar till flera olika klädstilar och fungerar både till vardag som fest. Ett signum för Jenny by Ara är låga klackar med diskret framtoning och vackra detaljer. Här hittar du ett par riktigt snygga sommarskor.

Relaterade produkter