Tradera Nyheter

Topplistan: Prylarna som säljer som smör i januari

Det finns fortfarande lite för många dagar av januari kvar för många. Men för att få fattiga januarimånaden att gå ihop finns det en lösning.
Enligt en färsk undersökning av Novus har tre av fyra svenskar prylar hemma som de inte använder – och kan sälja.
Och på Tradera finns nästan alltid köpare för alla möjliga saker.

Gör ditt nästa fynd här!

I en undersökning av Novus, på uppdrag av Tradera, slås det fast att 74 procent av de svarande uppgav att de har minst en pryl av värde i sitt hem som de skulle kunna tänka sig att sälja. Januari månad är därför ett perfekt tillfälle att rensa i förrådet, sälja vidare hyllvärmare och samtidigt tjäna en slant.

– Det finns en helt ny medvetenhet kring konsumtion och sakers värde idag. Vi upplever att folk bryr sig mer om miljön och vill se att prylarna återanvänds, vilket är glädjande. Samtidigt ser vi att många fortfarande sparar sina onödiga prylar i förråd, och för dem finns det mycket pengar att tjäna, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Tänk teknik och säsong för mer klirr i kassan

Kläder, skor och leksaker säljer alltid bra, men om det är en större kassa du är ute efter är det också smart att sälja teknikprylar. Bärbara datorer, TV- och datorspel och mobiltelefoner leder alltid till budkrig och oftast kan man få väldigt bra betalt.

– Idag får man bra betalt för sin gamla Iphone, sin bärbara dator eller sitt Nintendo. Om man jämför med för 3-4 år sedan är skillnaden i tekniska finesser inte lika stor idag när en ny version släpps. Dessutom har produkterna bra kvalitet och håller länge, vilket gör att snittpriserna på fjolårets versioner fortfarande är ganska högt, säger Sofia Hagelin, Pressansvarig Tradera.

Det är också smart att tänka utifrån säsong. Nu på vinterhalvåret är det enkelt att sälja till exempel skridskor, skidutrustning eller vinterplagg från eftertraktade modemärken som Peak Performance, Fjällräven, Houdini, Norröna, Tommy Hilfiger, Gant och ACNE.

•••

Topp 10 saker som säljs på Tradera just nu

Rangordnat efter antal sålda produkter 1-14 jan 2019

1. Damkläder

2. Herrkläder

3. Leksaker

4. Vinylskivor

5. Frimärken

6. Damskor

7. DVD-filmer

8. Keramik & Porslin

9. Sticklingar

10. Samlarbilder

•••

Har du en pryl som du skulle vilja sälja?

Här är de bästa tipsen för att få prylarna sålda:

1. Ta snygga bilder som visar vad du säljer. Ta gärna bilder både framifrån, bakifrån och närbilder.

2. Vara tydlig i rubrik. ”Grå tröja” lockar inte till lika stort intresse som ”Ljusgrå kashmirtröja stl S, lapparna kvar!”

3. Var ärlig och utförlig i din objektsbeskrivning.

4. Om kvitto finns, skriv det också.

5. Att våga testa ett lågt utropspris är också bra, det lockar ofta till flera köpare och högre slutpris.

6. Sprid också din annons i sociala medier – ju fler som ser din annons desto större är chansen att du får dina prylar sålda.

Relaterade produkter