Tradera Nyheter

Tröjorna som gör större succé än jultomten

Vill du bli hetast på julfesten?
Här är tröjorna som gör större succé än jultomten!

Spana in tröjorna här!

Trenden med att bära en speciell jultröja när det är dags för tomten att komma på besök är här för att stanna.

Och i dag finns mängder av alternativ på ful-snygga jultröjor. Så även på Tradera.

Spana in fynden här – och har du en tröja så kan du enkelt tjäna pengar på ditt klädesplagg.

Svenska popgruppen Raymond & Maria hävdade 2004 att ”Ingen vill veta var du köpt din tröja”. Låten fick en grammis samma år, men nu runt juletid vill vi hävda att låtens titel inte riktigt stämmer.

Funkar hos mormor på julafton

Nu vill i alla fall många veta var man kan hitta vinterns hetaste ”ugly christmas”-tröjor.

På Tradera finns det mängder av jultröjor med renar, julgranar och tomtar. I år kanske det är dags att köpa och klä dig i en fint hemstickad tröja med julgran, paljetter och bollar – och med egna paket. Och tröjan funkar ju minst lika bra på julfesten med företaget som den gör hos mormor på julafton.

Eller du kanske hellre gillar en tröja med en snögubbe som kan funka som handen i handske på afterski i Vemdalen eller i St. Anton?

På Tradera finns allt – och lite till.

Tröja med inbyggd ipad

Vi ställde stilgurun Oscar Arrsjö, författare till boken ”Klä dig för framgång” och herrstilsexpert på TV4 på lördagar, mot väggen för att reda ut vad som funkar och inte funkar i vinter.

Kan alla komma undan med en tröja med knasiga och fula julmotiv – och hur väljer man bland renar med blinkande nosar, tomtar och julgranar som motiv?

– Min generella inställning är att humor och stil har väldigt lite med varandra att göra. Med andra ord: vill du uppfattas som stilig ska inte humor inkluderas i din klädsel. Varken i skojsiga slipsar, knasiga strumpor eller fula jultröjor. Å andra sidan kanske du vill lägga den goda stilen åt sidan för en kväll, och se tillställningen då du avser bära den fula jultröjan som en maskerad. Om så är fallet är mitt råd att gå all in! Min vän Magnus Jansson bar exempelvis en tröja med en inbyggd iPad på magen som visade en film av en sprakande brasa, säger Oscar Arrsjö, som tillvardags är marknadschef på Brothers.

När började dessa tröjor poppa upp i Sverige?

– Chevy Chase blev sannolikt den största fula-jultröje-ikonen i och med filmen Ett päron till farsa firar jul från 1989. Därefter var tröjorna hyllvärmare i second hand-butiker världen över till 2001 då filmen Bridget Jones Dagbok blev startskottet för dess återtåg.

”Det finns två spår”

– I Sverige vill jag tillskriva mina vänner Robert Pihl och Mikael Wennerros på after work-konceptet Out of office en del av äran för att ha eldat på hypen med sina uppmärksammade fula-jultröje-fester som de drog igång runt 2010 och i den vevan tog trenden fart här på riktigt.

Men hur ska då den perfekta jultröjan se ut?

– Det finns två spår. Antingen försöker du behålla någon form av värdighet och hittar en mysig och diskret modell eller så siktar du på att vara värst och skyr inga medel, avslutar stilgurun Oscar Arrsjö.

Så har du en tröja i garderoben som mormor eller mamma har stickat till dig och som du inte riktigt känner för att bära runt jul. Är den dessutom pyntad med julattiraljer eller liknande så kan det vara lukrativt att lägga ut den på Tradera.

Det som är gammalt, fult och dåligt i dina ögon kan vara en vacker skatt för andra.

Och till slut kan det ge dig sköna hundralappar att handla nya tröjor eller liknande för.

Se hela sortimentet här!

•••

Några favoriter!

Ipad Christmas tröja

Något för kattälskaren

Jultröja med julgran och paket

Stickad jultröja

Klä dig som en julgran

Tröja med julig mops

Med skidåkande pingvin

För rätt stämning

Tomtens pyjamas?

Naken-tröja

Snögubbar är vi allihopa…

Relaterade produkter