Tradera Nyheter

Värdefulla plaggen du kan ha – utan att ha en aning

Börjar det bli dags att rensa garderoben? Innan du börjar slänga saker så ta en titt här. Du kan ha kläder värda en månadslön skräpande på vinden.
Här är de värdefulla plaggen många svenskar har i garderoben utan att ha en aning.

Det är lätt att samla på sig kläder som till sist bara hänger och tar plats. Man kanske ärver ett par skor som man tyckte var riktigt snygga men sedan aldrig hittat tillfälle att använda. Eller så köper man på sig grejer som inte riktigt passar och bara låter det hänga.

Lugn, andrahandsmarknaden på kläder och accessoarer är gigantisk och växer ständigt. Har du rätt prylar kan du tjäna en rejäl slant.

Här är fem saker folk ständigt är ute efter.

Brudklänning

Förhoppningsvis bär man bara sin brudklänning en gång, men varför ska man bara ha glädje för den en gång? Trots att en brudklänning med största sannolikhet har en del känslomässiga värden, så är det kanske inte helt nödvändigt att den bara ska hänga undanstoppad för all framtid?

Att sälja sin klänning vidare på Tradera är både ett ekonomiskt och miljömedvetet klokt val som kanske kan bidra till fler härliga minnen. Känslan av att ge en annan person sitt livs drömklänning ska inte heller underskattas.

Spana in den här fantastiska klänningen från Ida Sjöstedt eller botanisera bland alla andra klänningar på Tradera här.

Har du något liknande? Då kan det vara ett hett byte bland många!

Handsydda skor

Ett par vackra skor i finaste läder är något av det finaste en man kan bära. Handsydda skor har ett gediget hantverk bakom sig och andas kvalitet genom varenda sömn. Att dra på sig ett par skor från en välrenommerad skotillverkare är en fantastisk känsla.

Fick du ett par skor av morfar när du skulle ta studenten? Har du verkligen koll på hur mycket de är värda? Leta fram det gamla paret och se vad du kan få för dem på Tradera.

Här är ett par skor som går för en rejäl summa!

Paret som bara gjorts i 1 500 exemplar – kolla här.

Använda vid 20 tillfällen – se priset här.

Handsydda – för över 3 000 kronor – kolla här.

Väska

En av de vanligaste accessoarerna är väskan och med rätt märke kan man få galet mycket pengar. Farmors gamla väska kanske är just en sådan?

Just nu säljs exempelvis den här väskan från anrika Chanel för hela 32 499 kronor. Samtidigt har en väska från Gucci redan 100 bud med tio dagar kvar av auktionen, frågan är vilken summa den ska sluta på?

Hatt

I dag är hatten inte alls lika vanlig att bära som förr i tiden. Då sprang varenda man och kvinna runt med hatt. Allt från gjuteriarbetare och sömmerskor till bankdirektörer klädde upp sig i denna accessoar. Många hattar har sedan passats vidare genom generationer och i många fall hamnat i någon låda i ett vindsförråd.

En kvalitetshatt är faktiskt en riktigt schysst accessoar och det är något allt fler börjar uppmärksamma. Så varför inte ta ner och borsta av morfar eller mormors gamla hatt och se vad du kan få för den? Den kan vara värd en hel del.

Spana in den här läckra hatten från Borsalino Alessandria, har du något liknande?

Klackring

Historiskt har klackringar ofta burits med en ingravering av ett heraldiskt vapen eller ett emblem. Men idag har det blivit allt mer populärt med släta klackringar, alternativt ringar med ädelstenar infällda. Idag använder allt fler stilmedvetna personer klackringar som en krydda till sin stil. Därför har efterfrågan ökat.

Just nu finns det en hel del ringar ute på Tradera för runt 5 000 kronor men även i andra prisklasser. Många har fått en ring i konfirmationspresent eller ärvt av en äldre släkting och sedan insett att smycken kanske inte är något för dem.

Som tur är kan man glädja andra och även sin egen plånbok genom att sälja av sin gamla ring, nu när det är som trendigast.

Relaterade produkter