Tradera Nyheter

Därför gör mopeden livet enklare – och roligare

Det är vår i luften! Ofta kan en scooter ta dig till jobbet lika snabbt som bilen – och de riktigt miljömedvetna kan välja en eldriven version. Kolla alternativen nedan, i olika prisklasser och storlekar.

Här kan du se hela mopedutbudet på Tradera.

Det blir allt dyrare att tanka bilen, och i många städer har parkeringen blivit en mardröm. Du behöver inte vara tonåring för att köra moped, och det kan faktiskt gå snabbare att ta sig till jobbet på två hjul. Dagens EU-moppar går i 45 km/h – och även de klassiska 30-mopederna spöar de flesta cyklister. Med en scootermodell är du dessutom mer skyddad mot elementen än på cykeln.

Kör el-moppe

På Tradera hittar du ett stort urval av skotrar i olika prisklasser. Just nu trendar elbilar – visste du att det även finns elmopeder? För 9 990 kr får du en ” Z-Tech 26”. Enligt tillverkaren har elmopeden en räckvidd på cirka 45 kilometer.
Har du inget körkort? De klassiska mopederna har gått upp i pris, men du kan fortfarande göra fynd. Exempelvis den här automatväxlade Zündappen från 1980. Priset 3 551 kr får ses som överkomligt. Från samma år kommer denna Yamaha-skoter, som sägs klara 35 km/h. Priset ligger dock på 7 500 kr.

Får plats i din kombi

Är du mer sugen på en snabbare EU-moppe? Här hittar du en Masaru. Ägaren, en kvinna i 35-årsåldern, anger att modellen kostade 12 000 kr ny. Nu säljer hon den för hälften – 6 000 kr.
Är du orolig för att din springare ska bli stulen? Det finns faktiskt moppar som är så små att du kan ta med dem in på jobbet. Den här lilla el-scootern har en maxhastighet på 40 km/h. Räckvidden ligger enligt tillverkaren på 6-8 mil. Har du långt från p-huset till jobbet? Varför inte slänga in moppen i kombin?

Cruisa som en Florida-pensionär

Slutligen har vi ett alternativ för dig som tycker att resan på två hjul känns lite otrygg. Trehjuliga ZT-15 är egentligen att betrakta som en liten elbil. Här sitter du i en skön fåtölj med armstöd. Moppen har dessutom backväxel med en pipande ”backsiren” – och parkeringsbroms. Topphastigheten är bara 25 km/h men du tar dig cirka 50 km på en laddning. Att ladda trehjulingen tar 6-8 timmar. Priset ligger på 15 650 kr. Du kommer kanske känna dig som en Florida-pensionär, men erkänn att det skulle vara härligt att börja dagen i en tron – med morgonvinden i håret.

Relaterade produkter