Tradera Nyheter

Därför slåss köparna om klassiska mopeden

Gamla mopeder väcker verkligen känslor – och habegär. Just nu pågår ännu ett budkrig på Tradera. Den här gången slåss köparna om en orörd Puch Mexico från 1969. I skrivande stund har priset passerat 46 000 kronor.

Förra året slog en Puch Dakota rekord på Tradera. Ägaren trodde att han skulle få omkring 15 000 kronor, vilket visade sig vara lite i underkant. Det vinnande budet lades av en svensk som sammanställer ett motormuseum. Samlaren fick betala 63 500 kronor för den unika mopeden.
Summan kan verka otrolig, men nu rasar ett nytt budkrig på Tradera. Även den här gången är det en Puch, men den ovanliga Mexico-modellen. I skrivande stund har 53 bud lagts på mopeden från 1969, och summan har passerat 46 000 kronor. Se hela annonsen här.

I Sverige såldes bara 1 300 exemplar av Puch Mexico mellan 1968 och 1969. Namnet hämtades från den då högaktuella OS-staden. Modellen hade mycket gemensamt med den första Alabama-mopeden, men bensintanken kom från den sportigare Dakota-modellen. I Sverige såldes Mexico endast i färgkombinationen benvit/orange.

Den fläktkylda motorn med fyrväxlad låda omgärdas av en kromad störtbåge. Säljaren konstaterar att hans exemplar är ”lite nopprig i kromet”, men han hävdar att mopeden går som en klocka – och att den är en fröjd att köra. Mopeden är helt i original och har gått under 400 mil. Med köpet kommer originalkvitto, typintyg, garantibevis, handböcker, originalverktyg, samt nyckel på nyckelring från försäljningsbutiken. Nypriset 1969 var under 2 000 kronor, men då får man betänka att många då tjänade mindre än den summan i månaden.

Det orörda Mexico-exemplaret är måhända för finsmakaren, men om du inte är fullt lika kräsen så finns en rad härliga Puch-modeller på Tradera. Från Alabama och Florida – till klassikern Dakota.
Det går givetvis att buda på fler märken, som en DBS från 1968, eller en mycket ovanlig NSU Quickly från 1960. Här hittar du en mer renodlad skotermodell från Monark. Ta moppen till jobbet i vår!

Relaterade produkter