Tradera Nyheter

Dyrgripen som kan bli din – för en halv miljon

En klassiker för finsmakaren från 1952. Nu kan den blir din.
Just nu auktioneras en Mercedes W187 ut på Tradera – för en halv miljon kronor.
”Helt fungerande”, skriver säljaren.

BILDEXTRA: Njut av klassikern från 1952 här – se alla bilderna.

För en del är Mercedes något som taxi-chaffisar kör – för andra är det prestandavagnar med AMG-emblem. Men för conoisseuren är Mercedes-Benz en biltillverkare som klarar av att balansera komfort, klass och prestanda – allt i ett läckert paket.
Och för den som gillar klassiska ”Mercor” kan man just lägga vantarna på en riktigt trevlig bil: en W187 Typ 220 som nu auktioneras ut på Tradera.

Prima skick

Den svarta Mercedesen är av 1952 års modell och enligt säljaren är det en helt fungerande bil. Bilderna visar att allt från lack, till motor och interiör är i prima skick. Interiören går i rött läder med trä på instrumentbrädan och i trimdetaljer.

Modell W187 var bilen som återförde Mercedes-Benz till sin forna stolthet efter andra världskriget. Typ 220 var tillsammans med W186 MB 300 Adenauer de första som återigen hade sexcylindriga motorer – tidigare efterkrigsbilar hade fått dras med fyror.

Motorn var helt nyutvecklad, vilket fick stor uppmärksamhet i dåtidens motorpress när den visades upp på den första bilmässan i Frankfurt 1951.
Intresset var stort eftersom det var den första som Mercedes slagit ihop på bra länge. Att det var just det som fanns under huven som lockade är förståeligt. Motorn var ny, men karossen var ärvd av gamla 170S och andades mer 30-tal än 50-tal.

En halv miljon så är bilen din – kolla in hela annonsen här!

Så många hästkrafter har den

Men allt var inte bara ärvda kläder. Tack vare att man integrerat strålkastarna i skärmarna – i stället för att bilen bar dem ”som glasögon” gjorde att man fick till en för tiden modernare look.

Motorn gav bilen bra prestanda. Och de runt 80 hästkrafterna gjorde att man kunde komma upp i hastigheter på 140-145 km/h. När W187 sedermera ersattes – fortsatte man med motorn. Faktiskt så användes den i olika tappningar fram till mitten av 80-talet.

Vill du se mer veteranbilar? Spana in den här annonsen med den fina svenska klassikern.

Kombinationen med en pigg motor, Mercedes karaktäristiska kombination av komfort och lyxig var stora plus. Bilen producerades dock bara i fem år innan den ersattes. Enligt vissa på grund av det ålderstigna utseendet. För de som dock är på jakt efter en klassiker är det läge att slå till.

Eftersom det bara producerades 16 000 bilar, och en hel del har gått åt med tiden – lär du inte möta många likadana på turen ner till kiosken.

Letar du efter fler klassiska Mercedes? Kolla in den här, bara ett måste att se!

Eller varför inte den här ”jänkaren” – helt rostfri med renoverad ”låda” och motor!

Letar du efter en ny bil? Kolla in hela utbudet på Tradera just nu här.

Relaterade produkter