Tradera Nyheter

Grymma vrålåken – vilken är din favorit?

Hundratusentals femtonåringar kan inte ha fel – det är roligt att köra moped.
Slipp jaga parkeringsplatser överallt i sommar. Med en moped kan du smidigt ta dig till stranden eller sommarjobbet på ett bränslesnålt och bekvämt sätt.
Spana in dessa grymma vrålåk och se vilken som är din favorit.

Sommarens hetaste färdmedel är mopeden. Den passar suveränt såväl på lantställets grusvägar som innerstadspendlingen till jobbet. Att slira runt för nöjes skull är kul, pendlingen till jobbet blir betydligt mer miljövänliga än med bil. Och du slipper långa cykelturer eller trånga kollektivtrafiklösningar. Retromopeder är generellt riktigt snygga och gör att man drömmer sig bort till äldre filmer med James Dean och Marlon Brando.

Apollo Z9 Competition

Här kommer en moped från det glada 50-talet, nämligen bestämt från 1956. Enligt säljaren är det här ett av nio kända exemplar som finns. Apollo var ett svenskt mopedföretag från Värnamo som började sin tillverkning redan på 30-talet.

Den här coola veteranmopeden påminner om en lättare motorcykel och är perfekt för den som vill se lika cool ut som en gammal filmstjärna. Bara att kamma håret med brylkräm och ge sig ut.

Puch Dakota

En Puch Dakota i originalskick är inget man snubblar över dagligen. Det är den andra ägaren av mopeden som säljer den och innan dess hade den stått i ett pannrum i 25 år och det syns. Den är verkligen i superskick.

Puch Dakota är en av tidernas mest klassiska mopedmodeller och för nostalgikern är det här sommarens åk eller en investering inför framtiden. Det blir svårt att hitta den i det här skicket igen.

Flakmoppe

Givetvis är ingen mopedlista komplett utan en klassisk flakmoped. Den här är dessutom pimpad och målad av en proffsmålare. Perfekt för den som äger en liten butik och behöver frakta grejer eller kanske för familjen som slänger upp ungarna på flaket när man ska till stranden.

Oavsett hur du använder den så kan vi konstatera att du kommer glida fram med elegans.

Kolla in bilderna på pimpade flakmoppen – visst är den cool?

Zündapp GTS50

Som man kan höra på namnet var Zündapp en tysk tillverkare av såväl mopeder som bilar. Den här modellen kommer från 1981 och är femväxlad.

Den har 2,9 hästkrafter och är i riktigt fint skick. Det här är den perfekta mopeden för pendlingen till jobbet, den är stabil, pålitlig och tar dig dit i tid. Den är helt enkelt väldigt tysk.

Maraton

Här är en läcker retromoped i en trevlig blå färg från Maraton. Perfekt alternativ för den som inte vill lägga allt för mycket pengar på en moped men ändå vill ha något att susa fram på i sommar.

Ledande bud just nu ligger på drygt 3000 kronor men reservationspriset är inte uppnått. Så släng in några slantar till så kan den bli din.

Italiensk elegans från 1962

Italienarna är kända för flera saker. Sitt fantastiska mode, sina galet coola sportbilar och kanske världens bästa mat. Det är elegans och passion.

Här är en moped som är tillverkad i Bologna från Malaguti i ett samarbete med Aprila. Snöra på dig dina handsydda läderskor och knäpp på en hjälm i klassiskt retrosnitt en vacker sommarkväll och gasa iväg med någon du tycker om baktill.

Ombyggd Mustang Mamba

Här har en riktig mopedentusiast fått gå loss med sin mekaniska kreativitet och vilket slutresultat!

Den är dock inte laglig att köra på allmän väg utan är gjord för banor. Är det kanske nu du blir nästa stora motorsportsstjärna i Sverige? Det här är något för den som gillar fart och fläkt.

Crescent Compact

Klassiska Crescent är kända för kvalitet när det gäller allt från cyklar till mopeder.

Här är en snygg veteranmoped som enligt köparen stått still lite för längre och därför passas vidare till nästa lyckliga ägare.

Just nu har den fått fyra bud men ännu inte nått reservationspriset så den kan fortfarande bli din.

Peugeot Speedfight 2

Även om veteranmopeder är riktigt läckra så faller det inte alla i smaken. Därför lyfter vi även fram en modernare moped.

Det är en moped som lämpar sig perfekt för stadskörning (kolla här). Tänk så skönt när det är fredag och du bara kan bränna hem från jobbet på din moped.

Istället för att genomlida en timmes bussresa med tre byten och pensionärer som råkar trycka på stoppknappen vid fel hållplats var och varannan minut.

Helkama Sport

Här har vi den mopeden på listan som i alla fall ser snabbast ut. För många som hängde i moppegäng på 70-talet är det här en klassiker.

Finska Helkama kommer ge dig en nostalgikick tillbaka till lössnus, farsans rakvatten och tonårshäng. Låt dina kids uppleva samma sak som du fick göra.

Relaterade produkter