Tradera Nyheter

Hittade ikon-fordonet på en industritomt: ”Brutalt charmig”

Här är ikonbilen från brittiska armén – som du bara måste se.
Nu går den under klubban på Tradera.
– Den stod parkerad på en industritomt när jag köpte den för snart tio år sedan, säger den nuvarande ägaren Robert Feustel.

BILDERNA: Här kan du se ikonbilen. Titta och njut.

Är du en fantast när det kommer till klassiska fordon? Ja, då har du kommit helt rätt.

På Tradera finns alltid massvis med gamla klassiker, allting från mopeder, motorcyklar till bilar.

Nu har det dock dykt upp en riktig raritet. Det handlar om en Land Rover Serie 2 från 1966, som tjänstgjort i brittiska armén.

”Brutal charm”

Den nuvarande ägaren, 51-årige Robert Feustel från Perstorp kom över fordonet på en industritomt i Svedala för snart tio år sedan.

– Den stod parkerad med en till salu-skylt och såg allmänt trevlig ut. Vill ha-faktorn inföll sig direkt. Den är liten, men har en brutal charm. Det var charmen jag föll för, det var en ögonfröjd, säger Robert.

Fordonet, som Robert gärna vill säga om Land Rovern, tjänstgjorde i brittiska armén, vilket bland annat kan ses på belysningen i bilen.

– Det är militära omkopplare, golvbelysning bak men väldigt lite fram. Den är byggt för att kunna gå i mörkerläge, säger han.

Ikonbilen med brutal charm – kolla in den här

”Väldigt problemfri”

Under årens lopp har fordonet varit med på många äventyr – och endast vattenpumpen är bytt sedan den hamnade i Roberts ägo.

– Den har varit väldigt problemfri, vilket i sig är egendomligt. Jag har haft den mestadels som sommarfordon, men den är kapabel till det mesta. Allting funkar, fyrhjulsdrivet, fördelningslåda, 70 till 80 hästar. Den är stark som ett as, säger Robert och fortsätter:

– Jag har varit ute på en hel del äventyr med den, men den är inte brutalt körd.

Vad har du fått för reaktioner när du kört omkring i den?

– Idel leenden, glada vinkningar och tillrop. Bara positivt och tummen upp. Fordonet är en ikon och man är lite präglad av den från filmer. Den började användas i armén 1947, och sett likadan ut sedan dess, praktiskt taget. Den är oskyldigt charmig.

Önskemålet till nya ägaren

Nu väljer Robert att göra sig av med sin ögonsten efter snart tio år, för att få lite mer plats hemmavid, men han känner inget vemod.

– Nej, nej. Jag har haft så mycket trevligt med den. Men när jag var yngre hade jag jag nog känt en avsaknad.

Vilken typ av person hoppas du blir fordonets nya ägare?

– Någon som känner för det och sätter ett värde på vad det är och inte förvanskar det och bygger om. Den får inte förlora sin charm och personlighet och måste ha orginalitet kvar, avslutar Robert.

Här kan du spana in klassiska militärfordonet från 1966.

https://www.tradera.com/item/100119/291539797/land-rover-serie-2-a-1966-ex-british-army-

Vilket fordon letar du efter? Här kan du kolla in alla objekt just nu på Tradera.

Relaterade produkter