Tradera Nyheter

Klassikerna som får dig att kryssa coolt i sommar

Veteranmopeder är superhett och för den som vill ut och rulla i sommar – helrätt.
Men för den som vill haffa en nostalgitripp på två hjul gäller det att vara på hugget.

Vilken klassiker är din favorit? Kolla in ALLA mopeder just nu på Tradera.

En klassisk moped från 60-och 70-talet är inte bara en körglad krabat. De ger rejält med ”streetcred” och i vissa fall kan de vara en bra investering. För till skillnad från en sprillans ny – tappar de inte i värde.

Det märks inte minst på Tradera där suget efter originalmoppar är stort – och det snabbt blir budkrig kring klassiker.

Här har vi ringat in fem modeller för dig som vill kryssa coolt i sommar.

Bianchi Aquilotto 1957

För de som inte har koll, Bianchi byggde mopeder och motorcyklar från 1897 fram till att Piaggio köpte ut den delen 1967. Här finns en Aquilotto från 1957 i utställningsskick till salu. Modellen är en enpetare med påhängsmotor som helrenoverats nyligen.

Se alla bilderna på mopeden från 1957 här.

Zündapp ks50 1972

Ett säkert val för den som vill ha en högkvalitativ klassiker. KS50 har i ursprunget en 50 cm3 tvåtaktsmotor, men här är det en lite potentare 70-kubikare.

Säljaren säger att förutom några bucklor och en hastighetsvajer som behövs ses över – är det en pärla. Men den kostar därefter. 30 000 riksdaler är utropspriset.

Vill du hellre ha en blå finns det här, från 1971.

Crescent Raket 1962

En 66 år gammal orörd raket. Det hävdar säljaren av den här gamla Crecenten. Inte nog med att köparen får med originalnycklar och handbok – även bättringsfärgsburken är av anno 1962.

Men dessvärre är det inte bara att tuta och köra. Vajrarna måste bytas efter att moppen varit stående i flera år. En smal sak för den som vill vara ”classic cool” i sommar.

Monark 1273 ”Stockholmare” 1966

Här är något för alla innerstadshipsters. Monarks Stockholmare var utvecklad för att passa i storstadstrafik. Lätta och smidiga i trånga miljöer, men ändå stryktåliga.

Här säljs en helkromad rackare av första årsmodellen. Enligt säljaren i bra originalskick och en klassiker som inte kommer trilskas i första taget.

Bilderna du bara måste se.

Puch VS 50 L – 1957

Ingen moppe-lista är komplett utan en Puch. Här finns en lyxmodell i utsökt skick och då pratar vi alltså om en tvåväxlad och trampstartad skönhet med pysventil.

Här är det en vinrött med kontrasterande verktygsväskor, tank samt lamphus. Det är så här en stänkskärm ska se ut – eller hur.

Vilken moped suktar du efter just nu? Kolla in hela Tradera-utbudet just nu.

Relaterade produkter