Tradera Nyheter

Klassiska mopeden som såldes för rekordbelopp

Här är mopeden som slog prisrekord för mopeder och skapat budkrig bland svenskarna på auktionssajten. Klassikern från 1970 drog till sig 417 bud. Det vinnande budet: 92 100 kronor.

Kolla in alla bilder på mopeden som gick för 92 100 kronor här

Det är något speciellt med gamla klassiska mopeder – och några av rariteterna går för höga summor. Nu har det hänt igen – för rekordbelopp.

14 april lades den här klassiska mopeden ut på auktionssajten Tradera: en Zündapp KS125 från 1970.

Du kan inte gissa priset på den här skönheten – kolla här

”Finaste man kan äga”

”När nya lagen kom 1970 då man gick från lättviktare till 125cc tvingades Motorkraft i all hast ta fram en ZÜNDAPP för att möta konkurrensen från jappsarna. (Typ 518-23) som modellen heter tillverkades i liten upplaga, innan den mer fullvuxna 125:an kom 1971. Bra prestanda, liten upplaga och häftig ZÜNDAPP känsla bidrar till att denna modell är mycket eftertraktad, bland det finaste man kan äga i ZÜNDAPP kretsar”, skrev säljaren bland annat i annonsen.

MISSA INTE: ”Puchen” som skapar budkrig hos svenskarna just nu – se den här

”Går som en dröm”

Den klassiska tyska mopeden var en enligt säljaren renoverad ”i möjligaste mån” med originaldelar med en motor som gått 800 mil som ny.

”Den är i exceptionellt fint skick, endast packboxar och olja är bytt, går som en dröm”, skrev säljaren.

När väl annonsen kom ut så blev det huggsexa KS125:an. Det inleddes med ett utropspris på 1 krona. Efter 417 bud landade mopeden på osannolika 92 100 kronor till den nye, lycklige köparen.

Och buden fullständigt haglade in. Det började med ett utropspris på en krona – och slutade på 92 100 kronor. Rekord för en moped på Tradera.

Är du också sugen att slå till på en Zündapp? Här finns valet för finsmakaren.

Vilken klassiker letar du efter? Kolla in utbudet här nedan

• Zündapp

• Puch

• Crescent

• Monark

• Alla märken

Relaterade produkter