Tradera Nyheter

Kolla in motorcykeln som alla samlare drömmer om

Blå himmel, ljudet av en bullrande motor och doften av bensin.
Sommaren är den perfekta tiden för motorcyklar och ska man ha en hoj ska det vara en rejäl.
Nu ligger en nästan 50 år gammal motorcykel, i fabriksskick, ute till försäljning på Tradera. En chans som inte kommer igen.
Spana in den sällsynta motorcykeln som motorälskare världen över drömmer om!

BILDEXTRA: Kolla in klassikern som får dig att smälta!

Motorcyklar har ett romantiskt skimmer över sig. Skinnjackor, brylkräm i håret, James Dean och rebelliska ynglingar har genom historien blivit den typiskt populärkulturella bilden för motorcykelkultur. Att susa fram genom landskapet, höra motorns ljud och känna doften av bensin är en frihetskänsla som bara går att uppleva på en hoj.

Motorentusiasterna är många, en hel del samlar och vissa motorcyklar sticker ut lite extra. Ronnie och Madelaine Erikssons Zündapp KS 125 Sport är en av dem. Den är verkligen något extra.

BILDER: 50 år gammal – men som ser ut som ny. Kolla här!

”Ville att jag skulle ha den”

Ronnie Eriksson är en mångsysslare av rang. Han handlar med bilar och klockor, arbetar vid kommunen med att ta hand om barn som far illa och är dessutom friidrottstränare. Dessutom är han, tillsammans med sin fru Madelaine, lycklig ägare av en av världens bäst bevarade exemplar av en Zündapp KS 125 Sport. En tysk motorcykel som bara ökar i popularitet bland samlare och just deras exemplar bär på en egen historia.

– Den första ägaren var en kille som köpte motorcykeln på radioaffären i Grums 1971, utan att fråga sin pappa om lov. Så hans pappa blev vansinnig och låste in den. Sen stod den inlåst fram till gubbens död 2005. Jag vet inte om han köpte loss den av pojken eller varför den fick stå inlåst så länge men det är därför den är i nyskick, berättar Ronnie Eriksson.

Efter att den äldre mannen gick bort var det en motorentusiast från Edsvalla som köpte upp hojen, innan den gick vidare till personen som Ronnie köpte den av – friidrottaren Irene Ekelunds pappa.

– Han ville att jag skulle ha den, för han skulle flytta till Spanien. Det var nog lite för att jag tränat hans dotter i så många år som jag fick köpa den, säger Ronnie.

Ett av de finaste ex i världen – kolla här vad du tycker här!

Bara gått 30 mil

Ronnie och Madelaines Zündapp tillverkades 1971 och har endast körts i 30 mil, mil som är nödvändiga för att hålla igång motorcykeln. Den har aldrig varit i trafik och har av försäkringsbolag blivit värderad till hela 300 000 kronor.

– Det finns säkert tre-fyra stycken till i världen men så mycket mer än det har jag svårt att tro. För det finns fler i världen, det gör det ju. Men hur många det finns som har gått 30 mil och aldrig varit i trafik… Då är vi nere runt fem stycken, säger Ronnie.

Nu är det alltså dags att skicka den vidare. Ronnie har stor erfarenhet i att handla med fina saker. Rolexklockor är en specialitet men han har även tidigare sålt motorcyklar, bland annat äldre Hondamodeller. Om det är någon som har koll på motorcyklar är det han.

”Samma som med klockor”

– Zündapp har blivit jättepopulärt bland samlare. De har stigit rejält i pris de senaste tre-fyra åren. Det är samma med mopeder eller Rolexklockor. Pojken håller på med mopeder och vissa som såldes för 15 000 för några år sedan går för 30-40 000 i dag, förklarar Ronnie.

Att hitta en sådan här gammal motorcykel i fabriksskick är snudd på omöjligt men nu har en lycklig motorälskare chansen. Än så länge är reservationspriset inte uppnått men Ronnie avslöjar att det inte är långt bort. Ledande bud är i skrivande stund 108 000 kronor och det behövs inte mycket för att klicka hem hojen.

– Det rör sig inte om så mycket, reservationspriset är nära, säger Ronnie.

Slår du till? Kolla här.

Relaterade produkter