Tradera Nyheter

Minns du nostalgi-mopparna?

De var det hetaste du kunde ha när du var 15 år. Decennium senare har veteran-mopederna blivit riktiga rariteter på auktionssajten Tradera. Har du någon av nostalgi-mopparna i din källare?

Sedan den så kallade ”Mopedklagen” trädde i kraft 1952 kunde varje person som var 15 år köra ”moppe”. Över 60 år senare är intresset fortfarande stort bland våra tonåringar, men även vuxna. I dag finns över 100 000 registrerade fordon, men de har skett en rejält utveckling på marknaden.

”Säljs för 10 000 kronor”

För 20, 30 och 40 år sedan var det helt andra mopeder än i dag som gällde. Väcker Crescent Compact, Puch Dakota Zündapp KS50 några associationer? Då är du förmodligen 70-talist eller äldre. Men bara för veteran-mopparna har några år på nacken betyder inte att dem gått ner i värde.På auktionssajten Tradera säljs de ofta för mellan 5 000 till 10 000 kronor om de är i gott skick. Vi har listat de fem mest klassiska modellerna. Har du någon av dem i garaget?

Crescent Compact:
Den kanske mest klassiska mopeden av dem alla. Vem har inte skjutsat en kompis till korvkiosken på den här röda snyggingen? Kickstart, pakethållare, teleskopfjädring och swinggaffel. Crescent Compact, var oavsett kön, varje 15-årings drömfordon, under flera decennium.

Hitta fler Crescent-mopeder här!

Puch Dakota:
En lite tuffare variant för moppe-fantaster. Den långa sadeln och coola designen för tankarna till fordon som går betydligt fortare än 30 km/h – vilket säkerligen ledde många att ta saken i egna händer i mammas och pappas garage när det begav sig. Mopeden har fortfarande högt affektionsvärde bland entusiaster. Tidigare i år såldes en modell för över 63 000 kronor på Tradera.

Hitta fler Puch-mopeder här!

Zündapp KS50:
En klassiker i mopedkretsar. Just KS50 var en av de populäraste varianterna när det begav sig och de tyska ”mopparna” är även heta i dag. På Tradera är det inte sällan de säljs för över 10 000 kronor.

Hitta fler Zündapp-mopeder här!

Puch Florida:
En annan klassiker från Puch, men med lite snällare femininare design än Dakota. Mindre sadel, pakethållare och bensintank på ramen för tankarna till Crescent Compact. Vilken modell väljer du?

Hitta fler Puch-mopeder här

Yamaha FS1:
En värsting-moped som ser ut att gå betydligt snabbare än 30 km/h. Yamaha FS1 var skapad för de som ville visa att de kunde motorer och erbjöd rejäl körglädje för tonåringar på 80-talet.

Hitta fler Yamaha-mopeder här

Relaterade produkter