Tradera Nyheter

Nostalgibilarna som får dig att drömma dig bort

Många av oss växte upp i klassiska bilmodeller. Körde föräldrarna en ”bubbla”, eller kanske en ”sossecontainer”? Via Tradera kan du återuppleva dina barndomsminnen, eller hitta drömbilen.

Dagens bilar är moderna underverk med otroliga tekniska finesser. Men en sak som de i de flesta fall saknar är charm. Men är du på jakt efter det och nostalgi är det klassikerannonserna man ska syna.

Här är sex exempel på fantastiska bilar du kan drömma dig tillbaka till – kanske var det just en av dessa modeller du spenderade mycket tid i baksätet i.

Peugeot 504 Cabriolet – 1971

Rivierans guldgossar kryssade runt i modellen. En härlig fransk cabriolet som enligt tidigare ägare bara ska ha rullat strax över 6 000 mil. För att den ska återfå sin forna glans krävs dock lite jobb. Men det är väl inget att gnälla över om man kan få återvända till det glada 70-talet, när arbetet väl är gjort…

Se alla bilderna på bilen från 1971 här

VW 1302 – 1975

Volkswagens klassiker Typ 1 var länge världens mest sålda bil. Och 1962 var den även det i Sverige. Här hittar du ett 70-talsexemplar för den händige. Enligt säljare kommer det krävas en hel del arbete, men så är priset också ganska överkomligt.

Mercedes-Benz 280SE – 1976

På 70-talet var det Mercedes den lycklige fick åka. Faktiskt så benämndes Mercedes W116 av många som ”världens bästa bil”. I dag tingar bilar i fint skick många tusenlappar. Här finns ett bra renoveringsobjekt. Den som slår till kan efter lite arbete se till att fru, barn eller barnbarn återigen kan få en lycklig åktur.

Corvette C3 – 1981

När Chevrolet lanserade Corvette 1953 fick USA sin första riktiga sportbil. Här finns en påkostat renoverad bil av tredje generationen till salu. Bland annat är motorn, en 430-hästars 350”, snudd på ny och styrningen har uppgraderats.

Mercedes-Benz 230E – 1983

Mercedes volymbil W123 är en riktig trotjänare – och så länge man bara tar hand om modellen så går den i en hel evighet. Här finns ett bra exemplar från 83 (med de fyrkantiga strålkastarna från 280) som fått ny klädsel och CD-spelare. Enligt säljaren ska den även vara nyservad och den har stått i varmgarage.

Pontiac Firebird – 1991

Firebird var Pontiacs svar på Ford Mustang, och syskonmodell till Chevrolet Camaro. Modellen fick stor uppmärksamhet då den användes i 80-talsserien Knight Rider. 1991 uppdaterades Firebird med en ny nos. Gillar du utseendet så finns ett nästan rostfritt exemplar här – och mycket av slitagedelarna har bytts.

Bild på bilklassiker

Gillar du gamla klassiska bilar, men saknar plånboksutrymme? Här är ett alternativ – en bild tagen på en blå, smått bedagad skönhet, under en bild på Che Guevara.

Botanisera i hela utbudet bland bilar här.

Relaterade produkter