Tradera Nyheter

Rusning efter Volvo-lastbilen

En över 60 år gammal lastbil till priset av en krona har skapat hysteri på Tradera. Efter över 700 bud ser klassiska Volvo Brage L373 X5 ut att bli en riktig dyrgrip. – Jag trodde inte intresset skulle vara så här stort, säger Jan Stridsberg begagnatansvarig på Volvo Truck Center.

Volvo gör sig av med sin ögonsten från 1955. Den klassiska veteranlastbilen Volvo Brage L373 X5 har sedan den byggdes använts som militärfordon men mest tjänat som uppvisningsobjekt under kundträffar och mässor. Nu söker den en ny ägare.

”Svårt att sätta pris”

– Det är väldigt svårt att sätta pris på en sådan här bil. Vi diskuterade internt hur mycket den skulle säljas för och jag kan säga att våra gissningar skilde sig rätt rejält. Det var därför vi bestämde oss för att gå ut med ett utropspris på en krona, säger Jan Stridsberg begagnatansvarig på Volvo Truck Center. Bara timmar efter att annonsen lades ut på Tradera exploderade intresset fullständigt för lastbilen. Några veckor senare har över 700 bud kommit in – det högsta i skrivande stund på 100 100 kronor.

Vad är du intresserad av?
Bilar
Motorcyklar
Båtar

”Trodde inte intresset skulle vara så här stort”

– Jag trodde inte intresset skulle vara så här stort. Jag hoppas att det blir en genuint intresserad person som vinner, eller ett åkeri som använder den i receptionen eller som visningsobjekt, säger Jan Stridsberg. Själv bilen då? Jo, den är fullt körduglig och gick igenom besiktningen utan några anmärkningar. Motorn är en rak 6-cylindrig bensinmotor på 100 hästkrafter och skvallrar om en körupplevelse utöver det vanliga.
– Den är väldigt rolig att köra, man sitter på ett helt annorlunda sätt. Det har ju skett en otrolig utveckling när det gäller komfort för lastbilar. Auktionen kommer att avslutas den 27 augusti på mässan Elmia Lastbil i Jönköping, där Volvo har en utomhusmonter för begagnat, hyrlast och begagnade delar.

”Har fått in mycket bud”

Så visst finns det fortfarande tid att lägga beslag på lastbilen. Slutpriset stiger dock varje vecka – och om Jan Stridsberg själv får gissa kommer utvecklingen inte stanna av.
– Det känns bra att vi har fått in så mycket bud. Volvo Lastvagnar skänker ju hela behållningen från försäljningen till ”Kollegahjälpen”, en organisation som stödjer förare som råkat illa ut i olika sammanhang. säger han.

Här kan du se hela annonsen!

Relaterade produkter