Tradera Nyheter

Så här klarar du snökaoset – med en riktig militärbil

Tyckte du din bil var för klen för snökaoset? Nu finns chansen att slå till på fordon som klarar precis allt. Så här köper du en riktig militärbil.

Kolla in militärbilarna här – vilken skulle du välja?
Att ta sig fram under vintern kan vara en mardröm. Först kommer snön och sätter stopp för det mesta – sedan smälter den och förvandlas till is. Men frågan är om det inte är din bil som är problemet? Nu finns chansen att inhandla ett fordon som klarar allt typer av väder. Det är Statens försvarshistoriska museer som auktionerar ut ett några av sina militärfordon. Anledningen är att de helt enkelt har för många i lager.

”Har inte plats”

– Vi har inte plats för dem längre, så vi tänkte att det Tradera kan vara en bra väg att gå för att de ska hitta nya ägare, säger Erik Walberg som är försvarsantikvarie på museet.

Och visst har bilarna gjort succé. På några dagar har hundratals bud kommit in. Populärast är en kamouflagefärgad personlastterrängbil, vars prislapp i skrivande stund ligger strax under 30 000 kronor. Även grön terrängbil från Volvo går bra, liksom en gigantisk bärgningsterrängbil.

”Inte fått lika bra resultat”

– Vi har haft liknande auktioner förut, men vi har inte fått lika bra resultat som på Tradera, säger Walberg.

Han berättar att samtliga bilar tidigare använts inom försvaret och är gjorda för att skapa tuffa förhållanden. Perfekta eventuella snökaosveckor framöver.

–De klarar det mesta. Terrängbilarna är gjorda för att kunna köra i snö och bärgningsterrängbil kan man ju hjälpa sina kompisar med.

bilarna är alltså lagliga att köra runt med i stan?

– Ja absolut, du kan köra dem till jobbet. Men räkna med rejäla bensinkostnader.

Vilka är det då som köper de här fordonen?

– Det är väldigt blandat. Allt från personer med militärhistoriskt intresse till vanliga åkare som faktiskt behöver sådana här fordon i sitt jobb.

Relaterade produkter