Tradera Nyheter

Säljer sin svenska ögonsten: ”Bilen borde få komma hem”

En svensk bilraritet söker en ny ägare. Nu säljer holländaren Andrys Posthuma sin Saab 93 från 1959 – och han har en tydlig önskan om vem köparen ska vara. ”Jag hoppas verkligen att det blir en svensk som köper den. Bilen borde få komma hem”, säger han.

Så ser den ut inuti:
Kolla in alla bilder på veteran-bilen här

Bilmärket Saab har gått i graven. Trots att ägaren Nevs inte har stoppat produktionen kommer de inte fortsätta sälja bilar med det svenska varumärket. Men slutet betyder inte att bilarna fortfarande är populära – åtminstone när det kommer till begagnade varianter. På auktionssajten Tradera finns en hel del rariteter, bland annat denna fina V4:a från 1976.

”En fantastisk bil”

Vill du ha någonting extra unikt bör du kolla in denna Saab 93 från 1959 som just nu ägs av holländaren Andrys Posthuma. Bilen har funnits utanför Sverige sedan 2001 och började som ett roligt projekt för den nederländska bilentusiasten.

KOLLA IN BILEN HÄR!

– Det är en fantastiskt bil det här. Men en gammal bil kräver en del jobb och nu känner jag mig färdig med projektet.

”Många har exporterats”

Trots sin ålder på 56 år går den gamla Saaben perfekt. Bilen är utrustad med en motor på 850cc, en tidsenlig växellåda med skivbromsar. I stort är bilen precis likadan som när den första ägaren startade den för första gången 1959. Nu vill dock Posthuma att den ska hitta tillbaka till Sverige.

– Jag vet att många bilar har exporteras från Sverige och vissa gillar inte det. Jag tänkte att jag skulle erbjuda den till er, som en fin gest. Jag vill ge tillbaka den här till entusiasterna. Jag hoppas verkligen att det blir en svensk som köper den. Bilen borde få komma hem, säger han.

Själva bilen då? Enligt Posthuma går den perfekt och känns som om det vore 1959 igen.

– Det är verkligen en förarbil och bjuder på massa körglädje, säger han.

Kolla in alla bilder på veteran-bilen här

Vilka veteranbilar är du intresserad av?
Volkswagen

Volvo

Övriga

Relaterade produkter