Tradera Nyheter

Till salu – ett helt jordbruk: ”Allt kommer gå åt”

Har du drömt om att lämna staden och flytta ut på landet.
Nu säljs ett helt jordbruk på Tradera och fyndläget har aldrig varit bättre.
– Vi har satt utropspris på en krona för alla auktioner och helt utan reservationspris, berättar Ronny Hoppstadius från Jämtlands Auktionsbyrå.

De flesta har koll på att man genom Tradera kan köpa och sälja allt från barnkläder till vinylskivor. Men visste du att det under en tid legat ute ett helt jordbruk till auktion på sajten? Ja, du läste rätt.

Jämtlands Auktionsbyrå auktionerar just nu ut en hel jordgubbsodling på Tradera. Här finns allt från traktorer och grävare till bevattningsanordningar och små redskap. Med andra ord – allt som behövs för att starta ett helt eget jordbruk eller för att uppgradera sitt nuvarande lantbruk med nya redskap.

Många prylar har redan hittat nya ägare, bland annat har två traktorer sålts men det finns ännu mycket saker att fynda.

Kolla in traktorerna här och här.

– Vi har här ett dödsbo och har valt att använda Tradera för att lägga ut prylarna, vi tömmer gården och det hamnar på Tradera. Här finns allt från 18 000 jordgubbskartonger till bultar i kilovis och stora bevattningsmaskiner, berättar Ronny Hoppstadius från Jämtlands Auktionsbyrå.

250 personer tittade

Intresset har varit stort, så stort att Ronny Hoppstadius och de andra på Jämtlands Auktionsbyrå bestämde sig för att ha en dag då folk kunde komma och titta på jordbruket i Torrvalla by, utanför Östersund.

– Vi har än så länge haft en visning av jordbruket och det kom bra med folk, runt 250 personer vilket är mycket med tanke på att målgruppen är rätt liten. Det är en begränsad kundkrets när man säljer en traktor eller ett bevattningssystem för x antal tusen kvadrat gentemot om man säljer en designerpryl, förklarar Ronny Hoppstadius.

Unika prylarna som går under klubban – vilket fynd slår du till på?

”Lägger ut en bilverkstad”

Trots det stora intresset finns här verkligen fyndläge. Genom att ta ett djärvt beslut har man gett folk möjlighet att hitta sina favoritredskap till riktiga drömpriser.

– Här finns saker för ett jordbruk och tillhörande verkstad. Har man ett så pass stort jordbruk då har man en verkstad där man till exempel underhåller sina maskiner. Så det kommer även ut saker som behövs för en verkstad, säger Ronny Hoppstadius.

En sådan chans får man bara en gång i livet. Jordgubbsodlingen med tillhörande verkstad säljs av i omgångar. Första omgången prylar har redan hittat ägare men fler saker är på gång meddelar Ronny.

– Det kommer att komma ut nya saker i ett par omgångar. Nästa vecka ska vi lägga ut en helt ny bilverkstad som bara varit i drift under ett år.

Kolla in flera av prylarna som hittade nya ägare

”Det är fascinerande”

Att intresset är så stort förvånar inte. Jämtlands Auktionsbyrå väljer att regelbundet lägga ut sina grejer genom Tradera.

– Vi använder Tradera för det är en bra kanal då man når ut till både företagare och privatpersoner. En sak som är fascinerande är att vi alltid får allting sålt. Okej, det kan finnas någon enstaka grej som inte blir såld men då är det för att det är osäljbart från början. Men det finns alltid någon som behöver sakerna. Nu har vi 18 000 jordgubbskartonger till salu och jag är säker på att de kommer gå åt, säger Ronny Hoppstadius.

Med den ständigt aktuella klimatdiskussionen är det allt fler som försöker hitta sätt att konsumera hållbart. Det kan vara en av anledningarna att auktionerna är så populära. Att köpa och sälja i andrahand är smart, både för plånbok och miljön.

– Jag tror att det är en växande trend i samhället att köpa begagnat. Det är inte så att man köper nytt direkt. Istället kollar man runt lite och ser i vilket skick grejerna som finns att hitta begagnat är, man kan ju fynda bra. Sen ibland kanske man köper något och om det då inte används till det man tänkt från början så skapar man ett nytt användningsområde, folk är påhittiga, säger Ronny Hoppstadius.

Att det nu säljs allt som behövs för lantbruket på Tradera visar att folk är intresserad att köpa det mesta.

– En sak som visas med den här försäljningen är att inget är för stort för att säljas via Tradera. Förut kanske man drog sig från att lägga ut större prylar men nu har vi lagt ut allt från traktorer till lådvis med bultar och allt kommer gå åt, förklarar Ronny Hoppstadius.

Kolla in alla annonserna från auktionsbyrån här

Relaterade produkter