Tradera Nyheter

Topplistan: Fem HETA sommaråk – du bara måste spana in

Klassiska jänkare, unika ryssar och pigga tyskar.
För den som vill sticka ut på vägen och sola sig i strålglansen av en extra cool bil finns det många alternativ.
Här har vi samlat fem höjdare.

Se alla bilder: Vilken bil slår du till på? Hela utbudet här.

Midsommar är avklarat och industrisemestern är äntligen här. Men vad sätter du dig i när du stämplat ut från jobbet?

Skippa vardagsutslitna Volvos eller körglädjesfientliga ”folkor” och kolla in vår lista nedan. Och om inte någon av de här passar – se det som lite inspiration för att få igång ha-begäret efter en riktigt cool bil.

1961 Oldsmobile 88

Vill du vara unik ute på vägarna är det här åket för dig. Oldsmobile Dynamic 88 i cabrioletutförande byggdes endast i 9 000 exemplar 1961. Hur många som överlevt tidens tand är högst osäkert men i Gustafs, söder om Borlänge finns det en till salu.

Här är det bara att tuta och köra. Taket med motor är renoverat och däck med fälg är nytt. Självklart har säljaren sparat originalen. Men det kostar en del att få ratta denna V8-klassiker. 200 000 begär säljare, men pengar är ju en världslig sak – tänk på hur cool du kommer att vara när du glider runt i denna pärla.

Byggdes bara i 9 000 exemplar – kolla alla bilderna här.

2004 Nissan 350Z Cab

”Påkostad och välskött”. Så inleder säljaren av en fin Nissan 350Z sin annons. Och är du på jakt efter en riktigt körglad krabat, och kan leva med tuggumiblå fälgar – då ska du fästa ögonen på den här japanska racern.

Bilen har en rejäl V6:a på 3,5 liter och 285 glada hästkrafter som alla skickas ut på bakhjulen. Hörde jag donuts???

Kolla in japanska racern – slår du till?

1991 Pontiac Firebird

Kommer du ihåg rullen ”Nu blåser vi snuten”? Klassikern där Bo ”Bandit” Darville tar det hedersamma uppdraget att smuggla öl från Texas till Atlanta. I filmen rattar stjärnan en Pontiac Firebird Trans Am med stort dödsförakt.

Skaffa dig en egen Firebird och dra ut på Hollywood-inspirerad roadtrip du med, undvik dock smuggling – det är olagligt…

Klassikern som du bara måste se. Blir den din?

1957 Volga M21

Här snackar vi inte bara cool utan väldigt unik. Enligt säljaren och Trafikverket ska det vara den äldsta Volgan i landet… inte illa. Modellen togs fram som ett ryskt svar på jänkare och designen följde Chevrolet Bel Air, Plymouth Savoy och Ford Mainland. Men till skillnad från de amerikanska bilarna har den ”ryska björnen” blott en 70 hästars 2,5 litersmotor.

Men vad gör väl det – absolut en av de mest ”creddiga” bilarna du kan hitta just nu. Kolla här.

2003 Smart Roadster

Liten, pigg och härligt kycklinggul. Är du på jakt efter smidig stadsbil som även kan leverera lite fläkt i håret? Då kan Smarts cabrioletmodell Roadster vara något att kika på.

Här finns en bil som trots 15 år på nacken är i finfint skick. Nuvarande ägaren har endast rullat 4 500 mil i bilen – och detta under sommarmånaderna. Under den kalla delen av året har den stått i varmgarage och ägaren har använt andra färdmedel.

Nåväl, för den som vill ha ett stycke kompakt-cabb, här är rätta bilen.

SE ALLA BILAR: Hela utbudet på Tradera just nu. Vilken är din favorit?

Relaterade produkter