Tradera Nyheter

Udda moped-modellerna som skapar budkrig

Med stigande priser har mopeder blivit ett av de hetaste samlarfordonen. Det märks inte minst på Tradera. Suget är stort efter orörda original – här är några pågående budkrig, och udda modeller som imponerar på mopperallyt.

Nu har barnen från moppens guldålder vuxit upp. De sitter på välbetalda jobb, men längtar tillbaka till tiden då de fortfarande hade en kalufs som kunde rufsas om i 30 km/h. Kombinationen har inneburit rusande priser på de orörda originalmopparna. 
2015 stod Kent Brodin för en av årets hetaste annonser. Hans lade ut sin Puch Dakota för acceptpriset 15 000 kronor, men efter ett budkrig landade summan på otroliga 63 500 kronor. Medier från SVT och Sveriges Radio – till Aftonbladet och lokaltidningar pratade om rekordet på Tradera, och med deras hjälp såg fler än 400 000 personer annonsen.

Även under 2016 har mopparna stuckit ut, bland annat en Puch Mexico i originalskick. Exemplaret från 1969 med mindre än 400 mil på mätaren drog in över 46 000 kronor. Och just nu pågår ett antal budkrig på Tradera. 
Sex personer har lagt 57 bud på en NSU Quickly. Moppen är handmålad, men verkar i övrig vara tämligen välbevarad. Fyra budgivare slåss om en Crescent Saxoped i ”kanonskick”, som bara rullat 249 mil.

En ovanlig modell är Rex Royal Lyx från 1958. Utöver en trimcylinder från fabrik är den helt i original, och ingenting fattas. En riktigt udda fågel är denna Rex Miniped prototyp. Det sägs att ägarens far har arbetat på mopedfabriken och tagit fram modellen för eventuell produktion. Detta är inte bekräftat, men moppen lär vara väldigt välbyggd. 
Bland dyrgriparna finns en röd Vespa Piaggio i perfekt skick. Modellen är en riktig klassiker, men med hög prislapp och en växelvajer som behöver fixas har inga köpare klivit fram. Du kan börja budgivningen.

Relaterade produkter