Tradera Nyheter

Unika bilen – finns bara i två exemplar i landet

Den köptes på Tradera 2015 – och nu är det dags igen.
Spana in den unika japanska retrobilen PAO – ett av bara två exemplar i hela långa landet.

Se bilderna på den unika bilen här!

Det har länge varit populärt med nytillverkade bilar med en retro-touch – en liten hyllning till tider som var och tider när bildesignerna verkligen fick möjlighet att göra något annorlunda, udda och unikt. Men visste du att det varken var Fiat 500, VW Bubblan eller Mini som var pionjärer när det gäller retrodesign. Istället var det japanska Nissan som experimenterade med att bygga retrobilar utan att ha en specifik modell som förlaga.

I slutet av 1980-talet presenterade Nissan en specialare som fick namnet PAO. Tanken från företaget var att locka unga köpare, som ville ha något annat än en klassisk vit bil – som var vanligast i Japan på 1980-talet, och företaget ville skapa en bil som hade en egen själ.

Bakom bilen stod designern Naoki Sakai, som senare hjälpte företaget Olympus att lyfta fram den oborstade aluminium-looken.

Stod i ett garage

PAO lanserades i alla fall år 1989, som en bil för något så udda som safariresor, och den gick bara att beställas under tre månader. Det skapade total hysteri i Japan, under två dygn fick företaget in nästan 2 000 beställningar. Totalt tillverkades 51 657 bilar – och i dag finns två av dessa i Sverige.

En av dessa finns i Linköping hos Per, som nu har bestämt sig för att sälja sin nostalgibil – på Sveriges största marknadsplats.

– Jag köpte bilen i april 2015 och då hade ägaren parkerat den i sin kompis garage eftersom han skulle flytta tillbaka till Irland för att arbeta. Han lade ut bilen på Tradera, och jag köpte den. Det blev lite problem med ägarbytet men jag hade bilen i mitt garage, och där blev den stående. Ägarbytet löste sig till slut, men bilen har inte kommit ut på vägen igen, förklarar Per, som nu väljer att lägga ut bilen på Tradera igen.

– I min ägo har bilen bara stått avställd. Jag kör den bara runt kvarteret några gånger per år och den startar alltid lätt, även när den stått länge, förklarar Per.

Bara sålts i Japan

Men vad är det då som du köper?

Först och främst är det en bil som garanterat får människor på trottoarerna och i de mötande bilarna att blinka ett par extra gånger.

Denna ovanliga bil, som bara sålts i Japan, är utvecklad av Nissans ”special projekt avdelning” Pike Factory.

Tekniken i bilen är hämtad från Nissan Micra, som kom sju år tidigare. Men det är designen som är det iögonfallande. Designern Sakai hämtade designlösningar från bilar som fanns förr i tiden, till exempel de bakre sidorutorna som fälls upp precis som på Citroen 2CV. Karossen och kosmetiken var unika för modellen och för att understryka modellens karaktär saknar bilen ett Nissan-emblem – det enda som finns är ett PAO-märke.

I övrigt noteras runda lyktor, utanpåliggande gångjärn, dörrsidor med mönster av korrugerad plåt och ventilationsrutor fram. Inne i bilen hittar vi en instrumentbräda i bilens kulör – i detta fall röd – en bakelitratt och endast en stor rund mätare att förlita sig på.

”Förstod inte vad det var”

Men naturligtvis kom bilen med skivbromsar runt om, servostyrning och radio.

– Min bil exporterades från Japan till Irland, där en svensk som jobbade på Ericsson fick se den och köpte den. När han 2008 flyttade tillbaka Sverige tog han med sig bilen som flyttgods, vilket besiktningsmässigt automatiskt innebär att originallysen med mera är godkända, vilket annars skulle vara problematiskt att få godkänt vid import, berättar säljaren Per.

– Jag hade en gång sett bilen i trafik i Linköping, men förstod inte vad det var. Jag hade aldrig sett något liknande och kände att jag bara måste ha en sådan.

Vilken bil letar du efter just nu? Kolla in alla annonser på Tradera här.

Eftersom Nissan PAO är en nybliven veteranbil behöver den bara besiktigas vartannat år och det mesta fungerar i dag, även om bilen skulle må bra av lite extra kärlek.

– Jag köpte ett nytt batteri i höstas och den startar alltid lätt och går fint. Bromsarna verkar fungera bra, men kanske behöver smörjas upp lite eftersom den stått avställd sedan 2014, menar Per.

Mätaren avslöjar att bilen, som har en femväxlad manuell låda, har rullat 18 697 mil.

”Några mindre rostfläckar”

Men vad skulle behövas fixas?

– Tja, det finns sprickor i vindrutan, men den är helt plan så det är lätt att göra en ny. Sedan finns det några mindre rostfläckar i bakre skärmkanter och trösklar, samt några bucklor på hörnet vänster bak efter en gammal parkeringsskada.

Se bilderna på den unika bilen!

Relaterade produkter