Tradera Nyheter

Unika lastbilen som får alla att häpna

Här är den unika lastbilen – som väcker uppståndelse.
Nu har den sålts för 16 000 kronor på Tradera – och vartenda öre går oavkortat till Erikshjälpens katastroffond.
– Köparen har gjort ett riktig kap, säger Victor Egerbo på Erikshjälpen.

Se alla bilderna på den unika lastbilen – som får dig att häpna.

Lastbilen, med lite ytrost och maffig graffiti har synts till för de som bland annat brukar besöka festivaler, exempelvis Sweden Rock, då den varit en rullande reklam och ett rullande konstverk för Erikshjälpens räkning.

Nu har den ”gamla” lastbilen, en Mercedes 313 CDI, som gått 18 500 mil från 2002, sålts på Tradera.

Budgivningen inleddes på en krona – och slutade på 16 000 kronor. Vartenda öre av pengarna går till Erikshjälpens katastroffond. Dessutom får köparen själv välja en unik graffitimålning för sitt företag på lastbilen.

Kolla in alla bilderna på ”vrålåket” här.

”Har mycket kvar att ge”

Victor Egerbo, insamlingskoordinator på Erikshjälpen berättar mer om lastbilen.

– Rosten är ytlig, vi valde att inte måla över den och ville att köparen skulle köpa den i befintligt skick. Ingenting skulle döljas eller gömmas undan.Ingenting som göms, eller döljs. Han som har köpt den har gjort ett kap. Lastbilen har mycket kvar att ge och i regel använder man en sådan lastbil väldigt länge, säger han.

Hur kom ni på idén att sälja den via Tradera?

– Vi tänkte att det var ett roligt sätt att nå ut på, att kunna berätta om vilka vi är. Det är en lite annorlunda annons, en lastbil säljs inte så ofta. Vi ville sälja lastbilen i någon form och samtidigt få marknadsföring på det.

Viral spridning

Annonsen har spridit sig rejält. Nästan 5 000 besökare har sett den och enligt Victor Egerbo så är det många vänner som tipsat sina vänner med egna företag om annonsen. Totalt kom det 90 bud som landade i ett slutpris på 16 000 kronor.

– Jätteroligt, säger Victor om slutpriset och fortsätter:

– Det är vad vi hade hoppats på. Det är väl klart att man hade kunnat hoppats på mer, men vi känner att vi har fått det vi ville ha för den.

Alla pengar går oavkortat till er katastroffond. Vad betyder de pengarna för er?

– Det betyder jättemycket. Primärt handlar det om flyktingar från Burma som befinner sig i ett flyktingläger i Bangladesh. Man hör, så sent som häromdagen, om olika ligor som kidnappar barn i lägret och det är en humanitär katastrof. Katastroffonden möjliggör snabba insatser när det sker en katastrof, så vi kan hjälpa till direkt.

Victor Egerbo berättar att köparen, ett företag som nyligen startat upp olika webbshoppar i Stockholm, kommer sätta sin internetadress på den och köra runt i Stockholm.

– Det är ju väldigt bra marknadsföring för 16 000 kronor. Man kan ju egentligen ställa lastbilen och bara flytta den från parkering till parkering, som en reklamskylt.

Visst är den cool? Kolla in alla bilderna här!

Vilket ”vrålåk” är du sugen på? Kolla in hela fordonsutbudet på Tradera här.

Relaterade produkter