Tradera Nyheter

Unika motorcykeln som alla ville se – så dyr blev den

Den unika motorcykeln gav jackpott.
Annonsen gav visningsstorm och trissade iväg budet.
Nu har familjen 135 500 skäl att le i sommar.

Kolla in unika exemplaret här som svenskarna klickade på som aldrig förr!

För ett tag sedan lade Ronnie och Madelaine Eriksson ut sin fina Zündapp KS 125 Sport på Tradera. Efter en intensiv budgivning har nu den exklusiva motorcykeln hittat en ny ägare och det efter att den lyckliga vinnaren drog iväg det slutgiltiga budet på hela 135 500 kronor.

Den här typen av motorcykel är en riktig samlarhoj och hade många intressenter som var rejält sugna på att lägga sina händer på den. Att auktionen nådde upp i hela 37 bud och hade så mycket som 24 335 besökare tyder på att det här är en motorcykel som folk drömmer om.

Säljaren Ronnie Eriksson kan se sig lyckligt lottad efter att ha lyckats sälja motorcykeln genom Tradera.

– Jag är nöjd, det var ju nästan 25 000 visningar på annonsen och den gick för över reservationspriset. Efter bara fyra dagar hade annonsen 11 000 visningar, det måste ju vara något rekord bara det, säger Ronnie.

BILDEXTRA: Kolla in unika exemplaret här!

Stod inlåst till 2005

Trots att motorcykeln som såldes är runt 50 år gammal är den fortfarande i fabriksnytt skick. Hur den ekvationen kan gå ihop kräver givetvis en förklaring. Det hela har sitt ursprung i en lite annorlunda historia som sträcker sig tillbaka till den första köparen av motorcykeln.

– Den första ägaren var en kille som köpte motorcykeln på radioaffären i Grums 1971, utan att fråga sin pappa om lov. Så hans pappa blev vansinnig och låste in den. Sen stod den inlåst fram till gubbens död 2005. Jag vet inte om han köpte loss den av pojken eller varför den fick stå inlåst så länge men det är därför den är i nyskick, berättar Ronnie Eriksson.

Att en sådan gammal motorcykel är i ett så fint skick har givetvis trissat upp priset rejält. Det faktum att det är en populär modell har inte dragit ner priset direkt.

Populära modeller

På Tradera är det just nu väldigt populärt att köpa äldre motorcyklar och mopeder. Bland de mest sökta orden inom kategorin ”Fordon, båtar & delar” hittar vi Puch, Sachs, Zündapp, Husqvarna och Suzuki. Det tyder på att intresset är starkt och att det kan vara en god affär att låta någon annan ta över ens gamla åk om den ändå bara står i ett förråd.

Ibland kan det vara svårt att skiljas från prylar men att lägga ut en annons på Tradera, kan resultera i en rejäl vinst. I synnerhet om man sitter på lite unika prylar. Det är något Ronnies familj helt klart kommer ha nytta av i framtiden.

– Köparen kom från Lidingö och betalade omgående, berättar en nöjd Ronnie som nu kan unna sig lite saker resten av sommaren.

Kolla in alla vrålåk på Tradera just nu. Vilken är din favorit?

Relaterade produkter